Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden Olaylar - Son Dakika
Dünya

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden Olaylar

Demokratik Kongo Cumhuriyeti\'nden Olaylar

Afrika Birliği, M23 isyancılarının Kuzey Kivu eyaletinin başkenti Goma'yı yaklaşık bir hafta önce ele geçirdiği Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin (DKC) doğusuna, "tarafsız uluslararası bir gücün" konuşlandırılmasını gözden geçirmeye hazır olduğunu...

26.11.2012 21:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afrika Birliği, M23 isyancılarının Kuzey Kivu eyaletinin başkenti Goma'yı yaklaşık bir hafta önce ele geçirdiği Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin (DKC) doğusuna, "tarafsız uluslararası bir gücün" konuşlandırılmasını gözden geçirmeye hazır olduğunu bildirdi.

Afrika Birliği'nin Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da yaptığı olağanüstü oturumdan sonra, Birliğin Barış ve Güvenlik Komisyonu üyesi Ramtane Lamamra, tarafsız uluslararası gücün konuşlandırılması konusunu görüşmeye hazır olduklarını belirtti.

Afrika liderleri dün, DKC'nin doğusunda ordu ve M23 isyancıları arasındaki çatışmalara çözüm aramak için bir araya gelmiş ve isyancılarından, "Savaşa son vermesini ve 48 saat içinde doğudaki Goma kentinden çekilmesini" istemişti.

Nihai bildiride liderler, buna karşılık DKC hükümetinin isyancıların yasalara uygun taleplerini dinlemeye, değerlendirmeye ve karşılamaya hazır olacağını vurgulamıştı.

Ruanda tarafından desteklendiği tahmin edilen M23 hareketi, Goma ile kentin 20 kilometre doğusundaki Sake şehrini ele geçirmişti. İsyancılar, hükümeti devirme tehdidinde bulunmuştu.

Muhabir: Şeyma Tahan/ AFP

Yayıncı: Murat Taydaş - ADDİS ABABA

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement