Dünya Kahvaltı Günü Pekin'de Kutlandı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Dünya

Dünya Kahvaltı Günü Pekin'de Kutlandı

Dünya Kahvaltı Günü Pekin\'de Kutlandı
04.06.2023 17:30

Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği, Dünya Kahvaltı Günü vesilesiyle kahvaltı etkinliği düzenledi. Büyükelçilik Rezidansı'nda gerçekleşen etkinliğe Çinli medya mensupları, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Büyükelçi İsmail Hakkı Musa, Türk kahvaltı kültürünün önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin doğal ve kültürel zenginliklerinin Türk mutfağına yansıdığını belirtti. Etkinlikte, konuklara simit, açma, peynir, reçel ve mıhlama ikram edildi. Büyükelçi Musa ve elçilik çalışanları, konuklarla kahvaltı kültürü hakkında sohbet etti ve Türk kahvaltısı ve mutfağına ilişkin videolar izlendi.

Her yıl haziranın ilk pazar günü kutlanan "Dünya Kahvaltı Günü" vesilesiyle Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliğinde kahvaltı etkinliği düzenlendi.

Büyükelçilik Rezidansı'nda düzenlenen kahvaltıda, Çinli medya mensupları, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar bir araya geldi.

Büyükelçi İsmail Hakkı Musa, geleneksel kahvaltı kültürünün Türk medeniyetinin önemli bir parçası olduğunu, tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Türkiye topraklarının her köşesinde kadim tarihin ve kültürel mirasın izlerinin görüldüğünü belirtti.

Türkiye'nin, Çin'e benzer şekilde, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, farklı coğrafi ve iklimsel zenginlikleri de bir arada yaşadığını, bu doğal ve kültürel zenginliğin Türk mutfağının çeşitliliğine yansıdığını vurguladı.

Çin ile insandan insana etkileşimi artırmaya önem verdiklerinin altını çizen Musa, Türkiye'nin Çin toplumuna daha fazla tanıtılmasını ve halklar arasında yakınlaşma için medya mensuplarına katkılarının değerli olduğunu ifade etti.

Etkinlikte, konuklara simit, açma, çeşitli peynir ve reçellerin olduğu kahvaltılıkların yanı sıra Karadeniz bölgesinden mıhlama sunuldu, çay ve Türk kahvesi ikram edildi.

Büyükelçi Musa ve elçilik çalışanlarının, konuklarla kahvaltı kültürü hakkında sohbet ettiği etkinlikte, Türk kahvaltısı ve mutfağına ilişkin videolar da izlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Dünya Kahvaltı Günü Pekin'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement