Dünyaya Açılan Çin Şirketleri Manpower İle Güçleniyor - Son Dakika
Dünya

Dünyaya Açılan Çin Şirketleri Manpower İle Güçleniyor

Manpower, Çin'in 22 şehrindeki 3.500 müşterisine profesyonel işgücü çözümleri sunuyor

13.04.2011 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

780 milyonluk işgücü nüfusuyla dünyada bu alanda ilk sırada yer alan Çin Halk Cumhuriyeti, tarım, sanayi ve hizmet sektörlerinde dünyanın en köklü insan kaynakları danışmanlık firmaları arasında yer alan Manpower'ın işgücü çözümlerinden faydalanıyor. Yetenek açığının önemli bir sorun teşkil ettiği Çin'de hükümet ve bölgesel kamu kurumları profesyonel insan kaynakları çözümlerini uygulayarak Çin şirketlerinin dünyadaki rekabet gücünü artırmaya çalışıyor ve bu amaçla işgücü çözümlerinde dünya lideri Manpower ile doğrudan bir işbirliği yürütüyor.

Profesyonel İK çözümlerini uygulayan Çin şirketleri rekabette yükseliyor

Çin şirketlerinin son otuz yılda dünyaya açılmasının yabancı şirketlerle rekabeti başka bir boyuta taşıdığını söyleyen Manpower Çin Genel Müdürü Danny Yuan, profesyonel insan kaynakları çözümlerinin ülkenin tüm sektörlerindeki firmalar tarafından uygulanmasının faydalarının uzun vadede Çin şirketlerine rekabet avantajı yaratacağını vurguluyor.

2010 yılında Çin'deki 1041 aday ve hem yabancı hem de Çinli olmak üzere 1143 işveren arasında yapılan Manpower araştırması, Çin şirketleri ile yabancı şirketlerin doldurmak istedikleri pozisyonlar için doğru yeteneği cezbetme yeterliliklerine ışık tutuyor. Araştırmaya göre profesyonel insan kaynakları çözümlerini uygulayan Çin şirketleri yabancı rakipleri ile aralarında olan mesafeyi günden güne azaltıyor. Çinli özel şirketlerin %70'i yetenekli ya da uzman çalışanları cezbetmek için maaş oranlarını artırmış bulunuyor. Buna paralel olarak yönetici seviyede iş arayanların %61'i artık Çin özel şirketlerini tercih ediyor.

Çin hükümeti ile işbirliği

Manpower yerli şirketlerin rekabet gücünü artırmaya çalışan federal ve bölgesel Çin hükümetleri ile tüm seviyelere yayılmış bir işbirliği yürütüyor. Çin'deki insan kaynakları pazarının trendlerini düzenli olarak analiz eden Manpower sektörlere özel araştırmalarla acilen ihtiyaç duyulan yeteneklerin bulunmasını sağlıyor.

• Manpower'ın Şangay Sosyal Güvenlik Bürosu için hazırladığı ve yeni bir iş kurmak isteyenlerin niteliklerini değerlendirmeye yarayan özel Yeni İş Başlatıcı programı başta Tianjin olmak üzere Çin'in diğer kentlerine de yayılmış bulunuyor.

• Manpower, Jiangsu, Sichuan ve diğer bölgesel hükümetler ile yetenek gelişimine yönelik stratejik işbirliği antlaşmaları imzaladı. Manpower söz konusu eyaletlerin insan kaynakları ve sosyal güvenlik kurumlarının profesyonel insan kaynakları standartlarını uygulamalarına yardımcı oluyor.

• Manpower, geliştirdiği Memurlar İçin Mesleki Beceri Test Sistemi ile işe alım ve mülakatlarda referans oluşturuyor.

2010 En İyi Yetenek Avcısı Şirket ödülü

Çin'de insan kaynakları alanında birçok ödüle sahip olan Manpower, kasım ayında yapılan Dördüncü Uluslararası Çinli ve Yabancı Çokuluslu Şirket CEO'larının Yuvarlak Masa Toplantısında Çin işgücünün gelişimine yönelik katkılarından ötürü onurlandırıldı. Manpower ayrıca 1994 yılından beri bulunduğu Çin pazarında 2009 ve 2010 yıllarında En İyi Yetenek Avcısı Şirket ödülünü üst üste kazandı.

Depremde yıkılan okulun yeniden yapımına Manpower sponsor oldu

Ningkiang eyaletindeki Juting köyünde 2008 yılındaki deprem sonucunda yıkılan ilkokul Manpower çalışanlarının gönüllü olarak katıldığı çalışmalar sonucunda yeniden yapıldı. Okulun yeniden yapımının sponsorluğunu üstlenen Manpower'ın kurumsal sosyal sorumluluk projeleri Çin toplumunda takdirle karşılanıyor.

Manpower'ın Çin'in 22 kentinde hali hazırda 3.500 müşterisi ve veri tabanına kayıtlı her seviyeden 500.000 aday bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Dünya Dünyaya Açılan Çin Şirketleri Manpower İle Güçleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement