El Bombasını Deniz Kaplumbağası Sandı - Son Dakika
Dünya

El Bombasını Deniz Kaplumbağası Sandı

El Bombasını Deniz Kaplumbağası Sandı

İngiltere'de 7 Yaşındaki Bir Kız Çocuğunun Sahilde bulduğu El Bombasının 2. Dünya Savaşı'ndan Kaldığı Ortaya Çıktı.

14.08.2010 09:47  Güncelleme: 09:51

İngiltere'de 7 yaşındaki bir kız çocuğu, sahilde bulduğu 2. Dünya Savaşı'ndan kalma el bombasını eve getirdi. Bombayı görünce şaşkına dönen baba, polis ve bomba ihma ekiplerini alarma geçirdi.

Ülkenin Northumberland bölgesinin Newbiggin kentinde yaşayan 7 yaşındaki Cody Potter, sahilde oynarken bulduğu 2.Dünya Savaşı'ndan kalma el bombasını kimseyi göstermeden eve getirdi.

Cody, ertesi gün kahvaltıya oturdu ve sahilde bulduğu fakat ne olduğunu bilmediği şeyi babası Colin Potter'a gösterdi.

Küçük kızının elindeki bombayı görünce tehlikenin farkına varan ve korkudan şaşkına dönen Colin, önce bombayı kızının elinden alarak bahçeye bıraktı ardından da hemen polisi aradı.

BOMBA UZMANLARI ALARMA GEÇTİ

Colin'in ihbarı üzerine olay yerine gelen bomba imha ekiplerine havadan da helikopterler destek verdi. Bina çevresindeki evleri boşaltan polis, bölgeyi kordon altına aldı. 2.Dünya Savaşı'ndan kalma el bombası, kotrollü bir şekilde imha edildi.

AİLE UCUZ KURTULDU

Kızının hergün sahilde çakıl taşları topladığını söyleyen 39 yaşındaki Colin Potter, "Cody, bulduğu şeyin taş olduğunu düşünmüş. Aslında deniz kaplumbağasına daha çok benziyor. Ertesi gün bana bulduğu şey hakkında ne düşündüğümü sorduğunda, birden damağım kurudu. Bahçe çitlerinin arkasına koydum ve polisi aradım" dedi.

Kızının bomba bulduğunu söylediğinde polislerin paniklediğini belirten Colin,"Evinizde bir el bombası olduğunu söylediğimde polis, derhal evi terk etmemizi ve camlardan uzak durmamızı istedi. Bizde hemen evi boşalttık. Çok şanslı olduğumuzu hissettik çünkü bomba kızımızı öldürebilirdi..."diye ifade etti.

Alpaslan DÜVEN – DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya El Bombasını Deniz Kaplumbağası Sandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement