Esad: Lafa Değil İcraata Bakarız - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Esad: Lafa Değil İcraata Bakarız

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Esad: Lafa Değil İcraata Bakarız

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "Esad ile masaya oturabiliriz" sözleri Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad tarafından ihtiyatla karşılandı: "Bazı açıklamalar duymaya devam ediyoruz.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "Esad ile masaya oturabiliriz" sözleri Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad tarafından ihtiyatla karşılandı:

"Bazı açıklamalar duymaya devam ediyoruz. Önce eyleme geçtiklerini görelim ondan sonra değerlendirme yaparız. Benim görevde kalıp kalmayacağımla ilgili konuşuyorlar. Halbuki buna karar verecek olan Suriye halkıdır."

Kerry'nin müzakereye kapı aralayan açıklamaları Suriye basınında ise memnuniyetle karşılanmış ve yönetimin uluslararası meşruiyetinin sürmesi olarak değerlendirilmişti.

Suriye'de muhalif hareketlerin yönetim tarafından kanla bastırılmak istenmesi sonucu gösteriler çetışmaya ve kısa sürede de iç savaşa dönüştü. Yaklaşık 4 yıldır süren çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı.200 bini geçmiş durumda.

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 16 Mart 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com