Filipinlilerin Yaralarını Türk Doktorlar Saracak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Filipinlilerin Yaralarını Türk Doktorlar Saracak

Filipinlilerin Yaralarını Türk Doktorlar Saracak
16.11.2013 16:30  Güncelleme: 08:52

Kimse Yok Mu, bölgeye cerrah, ebe, acil tıp teknisyeni ve acil hekimlerinden oluşan 12 kişilik 'Medikal Ekibi' ile sağlık hizmetleri vermek için yola çıkıyor.

16 Kasım Cumartesi Günü Atatürk Havalimanı'ndan hareket edecek ekip acil sağlık yardıma ihtiyaç duyan Filipinlilerin derdine derman olacak.

10 binden fazla kişinin öldüğü, 10 milyondan fazla kişinin etkilendiği ve 2 milyon kişinin ise acil yardıma ihtiyaç duyduğu tahmin edilen Haiyan tayfunundan sonra bölge halkının yaralarını sarmak için Birleşmiş Milletler ve Filipinler Sağlık Bakanlığı ile koordineli çalışacak Kimse Yok Mu 'Medikal Ekibi' tetanoz, vitamin grubu ilaçları, acil müdahale malzemeleri başta olmak üzere oluşturdukları tıbbı yardımları afetzedelere ulaştırarak Filipinlilerin yaralarını saracak.

12 kişilik Medikal Ekibi ile birlikte yola çıkacak Kimse Yok Mu Sağlık Hizmet Yardımları Koordinatörü Veysel Kayabaşı; "Filipinlerde acil sağlık hizmetlerinin de başlatılmasının vakti geldi. Bölgede şuanda salgın hastalık tehlikesi olduğunu düşünüyoruz. Travma sonrası çalışmalarda yapılmalı. Özellikle çocuklar, hamile kadınlar ve açık yaralanmalara sahip insanların hastalık tehdidi yaşıyor. 12 kişilik ekibimizle Filipinlilerin yaralarını sarmak için yola çıkıyoruz. Bölgeyi tetkik ettikten sonra sağlık yardımlarımız da hız kesmeden devam edecek." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Dünya Filipinlilerin Yaralarını Türk Doktorlar Saracak - Son Dakika


Advertisement