Filistin Lideri Abbas Rus Dışişleri Bakanı ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Dünya

Filistin Lideri Abbas Rus Dışişleri Bakanı ile Bir Araya Geldi

Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas, üst düzey temaslarda bulunmak üzere geldiği Moskova'da bugün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.

20.01.2012 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas, üst düzey temaslarda bulunmak üzere geldiği Moskova'da bugün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmede, Lavrov, Abbas'a; kutsal topraklarda Rus Ortodoks Kilisesi'nin haklarına verdiği önemden dolayı teşekkür etti.

Rusya'nın Ortadoğu'daki gelişmeleri çok yakından takip ettiğini ve barış sürecine katkıda bulunmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünüğü belirten Lavrov, "Filistin- İsrail görüşmelerinin uluslar arası kurallar çerçevesinde bir an önce yeniden başlatılmasını istiyoruz. Ayrıca Filistin'de toplumsal birlik ve dayanışmanın sağlanması da bizim için büyük önem taşıyor" dedi.

Sergey Lavrov'a Filistin'in haklı davasına yaptığı katkılardan dolayı teşekkürlerini sunan Abbas ise Rusya ile Filistin arasında yıllardan beri süregelen dostluk ilişkilerinin bundan sonra da gelişmeye devam edeceğine inandığını söyledi.

Rus Ortodoks Kilisesi tarafından kendisine gösterilen ilgiden dolayı da memnun olduğunu belirten Abbas, "Rusya'ya her gelişimde geleneksel olarak bir bölgeyi ziyaret ediyorum. Bu kez da Çuvaşistan Cumhuriyeti'ne gideceğim" dedi.

Bugün Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev ile de biraraya gelecek olan Abbas'a yarın Rus Başpatriği Kiril tarafından bir madalya sunulacağı bildirildi. - MOSKOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Filistin Lideri Abbas Rus Dışişleri Bakanı ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement