Fransa'da artık anlaşmalı boşanmalar noter huzurunda gerçekleşecek. Fransa Meclisi, anlaşmalı boşanmaların artık mahkemede değil, noter huzurunda gerçekleşmesine olanak sağlayan yasa tasarısının ilgili maddesini kabul etti.
MAHKEMELERİN YÜKÜNÜN ÖNEMLİ ÖLÇÜDE HAFİFLETİLMESİ HEDEFLENİYOR
Adalet Bakanlığı, bu uygulamayla mahkemelerin yükünün önemli ölçüde hafifletilmesini hedefliyor.
HER SENE YAKLAŞIK 60 BİN DAVAYA BAKIYORLAR
Fransa'da mahkemeler her yıl yaklaşık 60 bin boşanma davasına bakıyor.
ARTIK MAHKEMELER DEĞİL NOTERLER ONAY VERECEK
Tasarının ilgili maddesine göre, tarafların avukatlarının hazırladığı boşanma sözleşmesine artık mahkemeler değil noterler onay verecek.
TASARININ YASALAŞMASI İÇİN SENATO'NUN DA ONAYI GEREK
Önceki iktidarlar döneminde de söz konusu uygulamaya geçilmek istenmiş ancak aldıkları dava sayısının düşeceği endişesi taşıyan avukatların yoğun itirazı sonucu bu yönde bir tasarının meclise gelmesi engellenmişti. Yeni tasarıda, tarafların anlaşmalı bile olsa avukat tutmalarına zorunluluk getiriliyor. Avukatları aracılığıyla noter huzurunda anlaşmalı boşanmaya razı olan çiftler, 15 günlük itiraz süresinin ardından resmen boşanabilecek. Tasarının yasalaşması için Senato'nun da onayı gerekiyor.
KİLİSE, TASARIYA KARŞI GÖRÜŞ BİLDİRMİŞTİ
Fransa'da Kilise ve muhafazakar aile dernekleri yaptıkları açıklamalarda daha önce tasarıya karşı görüş bildirmişti. Fransa'da geçen yıl mahkemelerde 56 bin çift, anlaşma sonucu boşanmıştı.
Son Dakika › Dünya › Fransa'da Artık Noter Boşayacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (3)