Hollande'dan Fırat Kalkanı Çıkışı: Operasyon Gerginliği Artırır - Son Dakika
Dünya

Hollande'dan Fırat Kalkanı Çıkışı: Operasyon Gerginliği Artırır

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik başlattığı Fırat Kalkanı operasyonunun bölgedeki gerginliği artırma riski taşıdığını söyledi.

30.08.2016 14:42  Güncelleme: 15:34

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, " Türkiye'nin Suriye'deki faaliyetleri çatışmaların tırmanmasına yol açabilir" dedi. Reuters'in haberine göre; Hollande, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki askeri faaliyetlerinin ülkedeki gerginliği artırma riski barındırdığını söyledi.


"MÜDAHALE GERGİNLİĞİ ARTIRIR"

Hollande, tüm tarafları çatışmayı sonlandırmaya ve Suriye'deki barış görüşmelerine dönmeye çağırdı. "Türk ve Rus güçlerinin Suriye'deki tartışmalı müdahaleleri çatışmanın daha da tırmanmasına yol açabilir" diyen Fransız lider, Türkiye'nin IŞİD saldırılarından sonra böyle bir hamleyi yapmasının anlaşılır olduğunu, ancak Ankara'nın IŞİD haricinde IŞİD'e karşı savaşan Kürt güçlerini de hedef aldığını kaydetti.

"KİMYASAL SİLAHLI SALDIRILAR GÖZARDI EDİLMEMELİ"

Hollande ayrıca, Rusya'nın Suriye hükümeti tarafından yapılan kimyasal silahlı saldırılarla ilgili haberleri göz ardı etmemesi gerektiğini vurguladı.

İNGİLTERE'NİN AB'DEN AYRILMASI

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İngiltere'nin AB'den ayrılmasına yönelik görüşmelerin 2019'a kadar sonlandırılması gerektiğini ve AB'den ayrılma kararının kesin olduğunu söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransız büyükelçiler ile bir araya geldi. Büyükelçilere seslenen Hollande, burada gerçekleştirdiği konuşmasında, "Bu seçim, İngiltere'nin bir kez ayrılması halinde Avrupa kararlarına bir kez daha dahil olamayacağı anlamına geliyor" dedi. İngiltere Başbakanı Theresa May'in zor bir karar vermesi gerektiğine ve zamana ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Hollande, çıkış görüşmeleri için çok beklememesi gerektiğini dile getirerek,"Bu ne İngiltere için iyi ne de Avrupa için kabul edilebilir olurdu. Fransa için ise, her şey 2019'a kadar sonlandırılmalı" dedi.

Hollande\'dan Fırat Kalkanı Çıkışı: Operasyon Gerginliği Artırır
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Hollande'dan Fırat Kalkanı Çıkışı: Operasyon Gerginliği Artırır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement