Hong Kong'da Seçim Reform Paketi Görüşmeleri Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hong Kong'da Seçim Reform Paketi Görüşmeleri Başladı

Hong Kong\'da Seçim Reform Paketi Görüşmeleri Başladı
17.06.2015 12:51

Hong Kong'da Yasama Meclisi kentin demokratik geleceğini etkileyecek seçim reform paketini tartışmaya başlarken, göstericiler de yerlerini almaya başladı.

Hong Kong'da Yasama Meclisi kentin demokratik geleceğini etkileyecek seçim reform paketini tartışmaya başlarken, göstericiler de yerlerini almaya başladı.

Cuma gününe kadar devam etmesi beklenen görüşmeler öncesi demokrasi yanlıları ile karşıt görüşlüler görüşmelerin yapıldığı binanın önünde birbirlerine sloganlarla sesleniyor:

"Gerçek yada sahte diye evrensel bir oy hakkı yoktur. Biz Çin Ulusal Halk Meclisi'nin kararını destekliyoruz."

"Bu hükümetin sunduğu teklifin bir yalan olduğunu biliyorum. Kendi yöneticimizi seçmek için bir şansımız olmayacak. Bu yüzden bu oylanan teklife karşı çıkıyoruz."

Reform olarak adlandırılan teklif gelecek yıl yapılacak seçimlerde halkın Pekin yönetimi tarafından belirlenen adaylar arasında seçim yapmasını öngörüyor.

Ancak demokrasi yanlıları Hong Kong halkının kendi adaylarını belirlemesi gerektiğini savunuyor.

Geçtiğimiz yıl yaşanan büyük gösteriler sonrası ülkede 5 bin özel güvenlik görevlisinin görev başında olduğunu belirtiyor.

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 17 Haziran 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Hong Kong'da Seçim Reform Paketi Görüşmeleri Başladı - Son Dakika


Advertisement