İMECE, Yunanistan'da bir numaralı gündem! Uydunun kamera özelliklerini öve öve bitiremediler - Son Dakika
Dünya

İMECE, Yunanistan'da bir numaralı gündem! Uydunun kamera özelliklerini öve öve bitiremediler

Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu İMECE, 4'üncü denemede uzaya fırlatıldı. ABD'de bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden yörüngesine fırlatılan İMECE, Yunan basınının da bir numaralı gündemi oldu. Yunan basını İMECE'ye geniş yer ayırırken uydunun özelliklerini "Türkiye ilk kez, bir metreden küçük nesneleri bile ayrıntılı analiz edebilen kameralı bir uyduyu yörüngeye yerleştirdi" ifadeleriyle aktardı.

16.04.2023 10:42  Güncelleme: 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) UZAY tarafından tasarlanıp, geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin uzaya fırlatılması daha önce 3 kez hava muhalefeti nedeniyle ertelendi.

ERDOĞAN: ÜLKEMİZE STRATEJİK KABİLİYET KAZANDIRACAK

Uzayda 5 yıl süre görev yapması planlanan İMECE, 4'üncü denemede ABD'de bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden yörüngesine fırlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İMECE'nin uzaya fırlatılma törenine video mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize stratejik kabiliyet kazandıracak" dedi.

İMECE, Yunanistan'da bir numaralı gündem! Uydunun kamera özelliklerini öve öve bitiremediler

YUNANİSTAN'DA BİR NUMARALI GÜNDEM

İlk sinyali alınan İMECE Yunanistan'da gündem oldu. Pek çok Yunan gazete sayfasını Türkiye'nin yerli uydusuna ayırdı. Flash.gr "Türkiye ilk casus uydusunu fırlattı" başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. Haberde İMECE'nin uçuş bilgisayarından, haberleşme ve optik sistemine kadar tüm kilit sistemlerinin Türkiye'de tasarlandığı bilgisine yer verildi.

"BİR İLKİ BAŞARDILAR"

"Türkiye ilk yüksek çözünürlüklü uydusunu fırlattı" diyen Kathimerini, İMECE'nin savunma amaçları ile de kullanılabileceğinin altını çizdi. Aynı haberde uydu ile Türkiye'nin ilk kez, bir metreden küçük nesneleri bile ayrıntılı analiz edebilen kameralı bir uyduyu yörüngeye yerleştirdiği belirtildi.

"DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN GÖRÜNTÜLER ALACAK"

iEidsesis "Türkiye İlk Gözlem Uydusunu Uzaya Fırlattı" başlıklı haberinde "Uydu, beş yıllık görevi boyunca dünyanın dört bir yanından görüntüler alacak" ifadesine yer verdi.

İMECE, Yunanistan'da bir numaralı gündem! Uydunun kamera özelliklerini öve öve bitiremediler

"CASUS UYDU" BENZETMESİ YAPILDI

Newsbomb İMECE'yi "Türk yapımı yüksek çözünürlüklü gözlem uydusu" olarak tanımladı. "Casus uydu" benzetmesi yapılan haberde "Uydu gezegenin herhangi bir yerinden fotoğraf çekebilecek" denildi.

"SAVUNMA, AFET YÖNETİMİ ALANLARINA HİZMET EDECEK"

'Türk yapımı IMECE uydusu, Kaliforniya'daki Vandenberg Uzay Üssü'nden fırlatıldı' diyen Moneyreview.gr, uydunun savunma, afet yönetimi, çevre ve şehircilik ile tarım ve ormancılık alanlarına hizmet edeceği bilgisini okurları ile paylaştı.

İMECE, Yunanistan\'da bir numaralı gündem! Uydunun kamera özelliklerini öve öve bitiremediler

Son Dakika Dünya İMECE, Yunanistan'da bir numaralı gündem! Uydunun kamera özelliklerini öve öve bitiremediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • haydar topçu: Sanki türkiyedemi yapıldı amerika da 49 127 Yanıtla
    abdullah akdag: Yok uzayda yapıldı tövbe tövbe ..... 33 12
  • Ferdi dayfur: Bizdeki mualefet te övmez tam tersine yerer şöyle kötü böyle kötü hem gamerasi full HD değil az çözünürlük biz göndersek uzaya bunun on katı büyüklüğünde olurdu falan filan Inter Milan 136 32 Yanıtla
  • Sedat Dogan: Sorsan yerli milli derler çiftçi tarlasını ekemiyor bakliyat ital geliyor büyük baş hayvan ithal geliyor bu kafada insanlar olursa vah canım ülkemin haline 29 130 Yanıtla
    Cihan BALKAN: Bitmez bunlar birtarafta uzayla uğraş, bir tarafta enerji ile uğraş, birtarafta terörle birlik yapan muhalefet ile uğraş, bir tarafta derelere soğan döken gıda teröristleri ile uğraş, bir tarafta içimizdeki hainle uğraş, bide bu nankörler ile uğraş, Allah bu devlete güç kuvvet versin vallahi zor işleri 3 0 Murat Kadıoğlu: Bitmediniz arkadas 1 0 Ertan Türkarslan: O zaman sen yerli ve milli değilsin bi git işine 0 0
  • Yılmaz Meral: Bir tarafda uydu yapılıyor bir tarafda heykel chp oy verenlere sorsan heykeli daha çok beğenirler akılları o kadar işliyor. 92 32 Yanıtla
  • Bülent Yalvaç: MaşAllah Allah razı olsun yapanlardan ve yaptıran dan Reis den. 92 17 Yanıtla
  • Mehmet Aydın: Yunanistan korkar şimdi işgal ettiği adalarımızı terkeder belkide ne dersiniz 34 74 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement