Irak'ta ABD askerlerinin bulunduğu üsse İHA'lı saldırı - Son Dakika
Dünya

Irak'ta ABD askerlerinin bulunduğu üsse İHA'lı saldırı

Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde bulunan ABD askerlerinin bulunduğu askeri üsse İHA'lı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu üste yangın çıktı.

09.11.2023 21:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- IKBY'de ABD askerlerinin bulunduğu üsse İHA saldırısı

Saldırı sonrası üste yangın çıktı

ERBİL - Irak'ın kuzeyinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Erbil kentinde yer alan ve ABD askerlerinin bulunduğu askeri üsse İHA'lı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu üste yangın çıktı.

Irak'ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Erbil kentinin kuzeyinde yer alan ABD öncülüğündeki terör örgütü DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerinin bulunduğu Harir Üssü'ne bomba yüklü İHA ile saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası üste yangın çıkarken, ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Musul'da ABD ve Irak güçlerinden oluşan konvoya bombalı saldırı

Musul kentinde ise ABD ve Irak ordusundan oluşan bir askeri konvoya bombalı saldırı düzenlendi. Irak Terörle Mücadele Birimi ve ABD askerlerinin bulunduğu konvoya Musul Barajı yakınlarında yol kenarına yerleştirilen bombanın patlatılması ile düzenlenen saldırıda, ölen ya da yaralanan olup olmadığı bilinmiyor.

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırıların ardından Irak ve Suriye'de ABD askerlerinin bulunduğu üslere yönelik saldırılar arttı. Saldırılarını çoğunu İran yanlısı Şii milis gruplarının çatısı altında toplandığı Irak İslami Direnişi adlı grup üstlendi.

Irak\'ta ABD askerlerinin bulunduğu üsse İHA\'lı saldırı
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Irak'ta ABD askerlerinin bulunduğu üsse İHA'lı saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement