Irak'ta bugün pek çok kentte meydana gelen bombalı ve silahlı saldırılar sonucu en az 91 kişinin öldüğü bildirildi.
Irak'ın Bağdat ve Kerkük şehirleri de dahil olmak üzere ülkenin pek çok yerinde gerçekleşen bombalı ve Udaim kasabasındaki bir askeri üsse yapılan silahlı saldırılar sonucu bugün en az 91 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırılarda ölenlerin çoğunun Iraklı güvenlik görevlileri olduğu ve en az 161 kişinin de yaralandığı ifade edildi.
Udaim kasabasındaki askeri üsse 3 araçla gelen silahlı saldırganların ateş açması sonucu en az 13 kişinin, Bağdat'ta nüfus cüzdanı işleriyle uğraşan bir hükümet binası önüne yerleştirilen bombanın patlatılmasıyla da en az 14 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Irak'ın kuzeyindeki Kerkük kenti ve ülkenin başkenti Bağdat'ın yanı sıra Taci, Duluiya, Sadiye, Han Beni Saad, Tuz Hurmatu ve Dibis gibi pek çok yerde bombalı saldırılar gerçekleştiği kaydedildi. En ölümcül saldırıların gerçekleştiği Sünni mahallesi Taci'de en az 18 kişinin öldüğü ve 29 kişinin yaralandığı ifade edildi.
13 Haziran'da da benzer bir saldırı dalgası gerçekleşmiş ve 84 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 300 kişi de yaralanmıştı. Irak'ta ABD askerlerinin geçtiğimiz Aralık ayında ülkeden çekilmesinden bu yana en kanlı ay olan Haziran'da toplam 237 kişinin saldırılar sonucu öldüğü belirtiliyor. Mezhepsel ve siyasi ayrılıkların derinleştiği Irak'ta El Kaide bağlantılı gruplar, geçtiğimiz günlerde hapisteki arkadaşları için "Duvarları Yıkmak" adını verdikleri bir operasyon başlatacaklarını açıklamıştı. - BAĞDAT
Son Dakika › Dünya › Irak'ta Bombalı ve Silahlı Saldırılar: En Az 91 Ölü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.