İran Suları Isınıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

İran Suları Isınıyor

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
İran Suları Isınıyor

İran, Ülkesine Karşı Yapılacak En Ufak Eylemin Şiddetli ve Katı Bir Şekilde Yanıtlanacağını Bildirdi.

İsrailli deniz altılarının İran karasuları yakınına konuşlandığına dair iddiaların ardından, İranlı üst düzey bir komutan İran’a karşı yapılacak en ufak eylemin şiddetli ve katı bir şekilde yanıtlanacağını bildirdi.

İRNA haber ajansına konuşan İran Deniz Kuvvetleri Birinci Bölge Ordu Komutanı Tuğamiral Feriborz Kadirpenah, İsrail’in üç nükleer kapasiteli denizaltısının Basra körfezindeki İran kıyı şeridi yakınına konuşlandırdığı yönündeki basın tarafından ortaya konulan iddiaları, “İran’ın tepkisi ölçmek için psikolojik savaşın bir parçası olarak” değerlendirdi. Tuğamiral Kadirpenah, “İsrail korkaktır ve İran karasularına yaklaşmaya cesaret edemez ”dedi.

“Bölge tam kontrolümüz altında böle bir durum olsa mutlaka haberdar oluruz ”diyen İranlı komutan, “Siyonist denizaltıları uluslararası sularda dolaşırsa küresel hukuk gereği İran’ın onlarla işi olmaz ama İran karasularına yaklaşmak isterlerse en sert şekilde müdahale ederiz. İran, düşmanların hayal edemeyeceği silahlara sahip ve onların her hareketini en başında etkisiz hale getirir” diye uyarıda bulundu.

“KÖRFEZ GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE”

Öte yandan, İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi konuyla ilgili Mehr haber ajansına verdiği demeçte, olayın Basra Körfezi güvenliğini tehlikeye sokacağını bildirdi.

Burucerdi,” Eğer İsrail denizaltılarının Basra Körfezine girdikleri haberi doğruysa, bu Körfez güvenliğinin tehlikede olduğu anlamına gelir. Yetkili kurumlar konuyu araştırmalı ve ciddi hassasiyet göstererek tehdidi önlemek için gerekli tedbirleri almalı ”dedi.

İsrail’i uyaran Burucerdi,”Siyonistler, İran’ın Körfez güvenliği için ne kadar hassas olduğunu bilmeliler. İran zamanında bölgeyi korumak için gereken eylemleri yapacak” diye konuştu.

“ANCAK BİR HAFTA DAYANIR”

İran Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü İsfendiyar Rahim Meşai,20 Mayıs’ta yaptığı bir konuşmada, İsrail’in ülkesine saldırması durumunda bir haftadan fazla İran’ın karşısında duramayacağı uyarısında bulunmuştu.

Ekber KARABAĞ/ TAHRAN, (DHA)

Kaynak: DHA