İspanyol Basını: Rajoy İç Siyaset Gündemi ile Değil, Ekonomi ile İlgileniyor - Son Dakika
Dünya

İspanyol Basını: Rajoy İç Siyaset Gündemi ile Değil, Ekonomi ile İlgileniyor

İspanyol Basını: Rajoy İç Siyaset Gündemi ile Değil, Ekonomi ile İlgileniyor

El Pais gazetesi, İspanya Başbakanı Rajoy'un Türkiye ziyaretine ilişkin "Rajoy, protestolar ve skandalların hakim olduğu bir Türkiye'ye seyahat ediyor" dediği haberinde Rajoy'un ekonomiye odaklanacağını yazıyor.

11.02.2014 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

El Pais gazetesi, İspanya Başbakanı Rajoy'un Türkiye ziyaretine ilişkin "Rajoy, protestolar ve skandalların hakim olduğu bir Türkiye'ye seyahat ediyor" dediği haberinde Rajoy'un ekonomiye odaklanacağını yazıyor. ABC ise, Rajoy'un üç Bakanın eşliğinde gerçekleştireceği Türkiye ziyaretini "İspanya Markası'nı sağlamlaştırma" çabası olarak görüyor.

-EL PAİS: ZİYARET, TÜRKİYE'DEKİ "ÇALKANTILI" DÖNEME RASTLIYOR-

İspanya'nın en büyük gazetesi El Pais, "Rajoy, protestolar ve skandalların hakim olduğu bir Türkiye'ye seyahat ediyor" başlığı ile yayımlanan haber analizinde "Büyük İspanyol şirketlerinin özellikle kamu altyapılarıyla uzmanlaşmış olanların ihtiyaçları, Mariano Rajoy'yu siyasi olarak hassas olan yerlere seyahat etmeye zorluyor"dedikten sonra şu savları dile getiriyor.

"Bu Salı günü (Rajoy), AB'ye katılmak isteyen ancak Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a otoriterliği ve daha büyük bir demokratik açılımı talep eden gençlerin protestolarının sert biçimde bastırılması nedeniyle tepkiler yağdığı çalkantılı bir dönemi yaşayan bir demokrasi olan Türkiye'ye seyahat ediyor."

El Pais, Rajoy ziyaretinin, "internet protestoları dalgası" arasında gerçekleşeceğine dikkat çeken gazete, "Bu sansür girişimi, büyük bir yolsuzluk skandalı arasında geldi" yorumunu yapıyor. Haberde "Erdoğan'ın hükümetinde yaşanan yüksek iç gerilim ortamında" iç siyasi gündemine pek bir ilgi duymayan Rajoy'un ekonomiye odaklanacağını belirtilirken Rajoy'un "polemik konusu olan ortakları ile buluştuğunda hiçbir zaman hassas konuları dile getirmediğine" işaret ediyor.

-ABC: "İSPANYA MARKASI'NI SAĞLAMLAŞTIRMA" ÇABASI-

Diğer büyük bir İspanyol gazetesi ABC ise, Rajoy'un Türkiye'ye üç Bakan'ın eşliğinde gerçekleşeceği ziyareti, "İspanya Markası'nı sağlamlaştırma" çabası olarak görüyor.

Ziyaretin gündemine ilişkin ayrıntılı bilgi veren gazete, programın, İspanyol Comsa şirketinin de Türk ortağı Açılım İnşaat ile birlikte yapımını üstlendiği, Ankara'daki Sincan metro hattının açılışının da bulunduğuna işaret ettikten sonra Rajoy'un ziyaretinin amaçlarının birinin İspanyol şirketlerinin Türkiye'deki varlığının daha da fazla artırmak olduğunu yazıyor.

ABC, Türkiye'nin halen İspanya'nın 10ncu büyük ihracat pazarı olduğunu, İspanya'nın ithalat yaptığı ülkeler arasında ise 17'nci sırada yer aldığını anlattığı haberinde İspanyol şirketlerinin Türkiye'deki yatırımlarının ise, finansal, sigorta, emlak, çimento ve kimya sektörlerine odaklarına dikkat çekiyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya İspanyol Basını: Rajoy İç Siyaset Gündemi ile Değil, Ekonomi ile İlgileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement