İsrail Medyası: "Îsralli Gazeteci, Türkiye'de Göz Altına Alındı" - Son Dakika
Dünya

İsrail Medyası: "Îsralli Gazeteci, Türkiye'de Göz Altına Alındı"

İsrail Medyası: "Îsralli Gazeteci, Türkiye\'de Göz Altına Alındı"

Yedioth Ahronoth'a göre, İsraili gazeteci Roee Ruttenberg, Cumartesi günü Türkiye'de Suriye sınırına yakın bir yerde Kuzey Suriye'nin "Kürt bölgesindeki iktidar boşluğuna" ilişkin haber yaptığı sırada "Türk ordusununu izlediği iddiasıyla"...

12.08.2012 13:04

Yedioth Ahronoth'a göre, İsraili gazeteci Roee Ruttenberg, Cumartesi günü Türkiye'de Suriye sınırına yakın bir yerde Kuzey Suriye'nin "Kürt bölgesindeki iktidar boşluğuna" ilişkin haber yaptığı sırada "Türk ordusununu izlediği iddiasıyla gözaltına alındı İsraili gazeteci Roee Ruttenberg'in, Türkiye'de Suriye sınırına yakın bir yerde "Türk ordusunu izlediği iddiasıyla" gözaltına alındığı bildirildi.

Yedioth Ahronoth gazetesinin internet sitesine (Ynet) göre, ABD pasaportu da taşıyan 34 yaşında Ruttenberg Cumartesi günü, başında bulunduğu televizyon ekibiyle "Kuzey Suriye'nin Kürt bölgesindeki iktidar boşluğuna" ilişkin haber yaptığı sırada gözaltına alındı.

Halen "972" İngilizce blogu için çalıştığı, ABC News, CCTV News ve ElCezire için de çalışmalar yaptığı belirtilen Ruttenberg, "Türk polisinin, bölgedeki Türk ordusunun hareketlerini belgelediği kaygısıyla ekibinin elektronik cihazlarını kontrol ettiğini" belirtti.

Bu arada, Ruttenberg'in ekibindeki fotoğrafçı ve ses elemanının Türk olduğuna dikkat çekilirken şöyle denildi:

-"İYİ MUAMELE EDİLDİ"-

"Urfa ilinin Ceylanpınar polis karakolunda birkaç saat sorguya çekildikten sonra polis, ona (Ruttenberg'e) cep telefonunu geri verdi. O da Ynet'e email yoluyla iyi olduğunu ve iyi muamele edildiğini söyledi."

Anne babası İsrail'de yaşayan Ruttenberg, emailde "İki gizli polis, bizi bir çatıdan Suriye kentinden görüntü alırken gördü" derken sözkonusu kentin tamamen Kürtlerin kontrolü altında olduğunu, görünürde ne Suriyeli askerler ne de isyancıların bulunduğunu yazdı.

Haberde Ruttenberg'in kendisini sorguya çekenlerin sürekli "İsrail" kelimesini söylediklerini fark ettiğine dikkat çekilirken Ruttenberg'in, "Kuşkusuz çifte kimliğim onları şaşırttı. Yakında gitmemize izin verecekler gibi görünüyor" ifadesi de yansıtıldı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya İsrail Medyası: 'Îsralli Gazeteci, Türkiye'de Göz Altına Alındı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement