İtalya'da Renzi'nin Yemin Etmesiyle Yeni Hükümet Kuruldu - Son Dakika
Dünya

İtalya'da Renzi'nin Yemin Etmesiyle Yeni Hükümet Kuruldu

İtalya\'da Renzi\'nin Yemin Etmesiyle Yeni Hükümet Kuruldu

İtalya'da Matteo Renzi yönetimindeki yeni hükümet bu sabah Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale'de yemin etti.

22.02.2014 14:34

İtalya'da Matteo Renzi yönetimindeki yeni hükümet bu sabah Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale'de yemin etti. Yeni Başbakan Matteo Renzi ve kabinesi pazartesi günü Senato'da, salı günü de parlamentonun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'nde güvenoyu arayacak.

Yemin töreninin ardından İtalya'nın en genç Başbakan'ı unvanını alan 39 yaşındaki Matteo Renzi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Görevimiz özgür, basit ve kendimiz olarak kalmak" yazdı. Öte yandan, 16 vekilden oluşan yeni kabinenin 15 üyesi yemin törenine katıldı. Yeni Ekonomi Bakanı Pier Carlo Padoan ise G20 toplantısındaki görevinden dolayı yemin törenine katılamadı.

Renzi'nin kurduğu yeni hükümette Lette hükümeti sırasında İçişleri Bakanlığı görevini yürüten Angelino Alfano, Sağlık Bakanı Beatrice Lorenzin ve Ulaştırma Bakanı Maurizio Lupi yeni kurulacak hükümette de aynı görevleri üstlenecekken kabinenin diğer bakanları ise bakanları şu şekilde olacak:

"Federica Mogherini- Dış İşleri Bakanı, Pier Carlo Padoan - Ekonomi Bakanı, Dario Franceshini - Kültür Bakanı, Eski Çevre Bakanı Andrea Orlando - Adalet Bakanı, Marianna Madia - Kamu Yönetim Bakanı, Maria Elena Boschi - Reform ve Parlamento ile İlişkiler Bakanı, Stefania Giannini - Eğitim Bakanı, Federica Guidi - Ekonomik Gelişim Bakanı, Roberta Pinotti - Savunma Bakanı, Maria Carmela Lanzetta - Bölgelerden sorumlu Bakan, Giuliano Poletti - Çalışma Bakanı, Maurizio Martina - Tarım Bakanı, Gianluca Galletti - Çevre Bakanı." - MİLANO

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İtalya'da Renzi'nin Yemin Etmesiyle Yeni Hükümet Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement