Kosova'da 10. "Sanatla Uyanmak" Şenliği Başladı - Son Dakika
Dünya

Kosova'da 10. "Sanatla Uyanmak" Şenliği Başladı

Kosova\'da 10. "Sanatla Uyanmak" Şenliği Başladı

"Sanatla Uyanmak" şenliği başladı.

05.06.2012 03:50

Kosova'nın önemli kültür merkezi Prizren'de

"Sanatla Uyanmak" şenliği başladı.

Kosova'nın sanat dünyasının tam 6 gün yeni değerlerle uyanacağı "Sanatla Uyanmak" şenliğinin törenli açılışı, Prizren Gazi Mehmet Paşa Hamamı'nda yapıldı.

4-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak uluslararası nitelikli şenlik kapsamında, sergi, panel, konser, tiyatro oyunu, şiir dinletisi, sema gösterisi gibi etkinlikler öngörülüyor.

Türkiye başta olmak üzere KKTC, Bulgaristan gibi bir çok ülkeden sanatçıların buluşacağı "Sanatla Uyanmak" şenliği etkinlikleri Kosova'nın farklı merkezlerinde ve ilk defa komşu ülkeler Sırbistan'ın Yeni Pazar ve Karadağ'ın Rojay kentlerinde de düzenlenecek.

Şenliğe katılan sanatçılar, Başkent Priştine'de Kosova Meclisi Başkan Yardımcısı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Enis Kervan tarafından kabul edildi. Konuk sanatçılar, Kosova'daki Türklerin Türkçe mücadelesini takdirle karşıladıklarını ifade etti.

"Sanatla Uyanmak" Örgütleme Komitesi Başkanı yazar ve ressam Ethem Baymak AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin 10 yaşına bastığını, çok büyük bir özveriyle 10 yıl aralıksız bu festivali devam ettirdiklerini kaydetti.

Dar olanaklarla yola çıktıklarını belirten Baymak, şenliğin her yıl daha fazla büyüdüğünü, Kosova sınırlarını aşarak Balkan ülkelerini kapsadığını söyledi.

Muhabir: İbrahim Arslan

Yayıncı: Erdem Gültekin - PRİŞTİNE

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Kosova'da 10. 'Sanatla Uyanmak' Şenliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement