Kosova'da Türk Caz Haftası Muhteşem Konserle Başladı - Son Dakika
Dünya

Kosova'da Türk Caz Haftası Muhteşem Konserle Başladı

Kosova'da bu yıl 3. sü düzenlenen Türk Caz Haftası, büyük alkış toplayan muhteşem bir konser ile başladı.

18.04.2014 09:20  Güncelleme: 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Priştine Oda Tiyatrosu salonunda yapılan açılış gecesine, Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar, Sağlık Bakanı Ferid Agani, Kültür Bakan Yardımcısı Hajdin Abazi, yabancı ülkelerin Kosova’daki bir çok Büyükelçisi, Kosova ve Türkiye kurum ile kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği tarafından organize edilen bu önemli müzik şölenine katılanları Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan selamladı. Büyükelçi Ozan, Türk Caz Haftası’na müzikseverler tarafından duyulan ilgi ve beğenilerden dolayı teşekkürlerini ifade etti. Büyükelçi Ozan, “sizlerden aldığımız enerji ve sponsorlardan gelen destek ile Türk Caz Haftası’nı 3’üncü kez düzenliyoruz. Bu müzik şöleni inşallah gelenek haline gelecek” ifadesini kullandı.

Kosova halkının büyük bir sevinçle beklediği Türk Caz Haftası’nın 3’üncüsünün düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Kosova Kültür Bakan Yardımcısı Haydin Abazi, Türkiye ile Kosova arasında kültürel ilişkilerin uzun yıllara dayanan bir geleneği olduğunu hatırlattı. Kültür alanında geniş işbirliği yelpazesinde kültürel mirasın da korunmasının ayrı yeri olduğuna işaret eden Bakan Yardımcısı Abazi, Kosova’ya verdikleri destekten dolayı Türkiye Hükümeti ve halkına olduğu gibi Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği’ne de teşekkürlerini ifade etti.

Salonu tıklım tıklım dolduran seyircinin karşısını çıkan Balkanların ünlü sesi Yıldız İbrahimova, sahnede adeta devleşti. Kaan Bıyıkoğlu, Burak Durman ve Gökhan Somel’den oluşan orkestranın sergilediği performans eşliğinde Yıldız İbrahimova, yaklaşık 2 saat süren konserde, geniş repertuvarının en güzel parçalarını okudu.Eurovizyon şarkı yarışmasında Arnavutluk’a beşinciliği kazandıran Kosovalı ünlü sanatçı Rona Nishliu ile yapılan düet de seyircilerin büyük beğenisini kazandı.

Müzikseverleri en fazla etkileyen de, İbrahimova’nın kendine özgün tarzda okuduğu “ uzun ince bir yoldayım” ve “Yemen” türküleri oldu. Davetlilere unutulmaz anlar yaşatan Yıldız İbrahimova, hareketli şarkıları okuduğu konserin sonunda uzun süre ayakta alkışlandı. İbrahimova konserin sonunda yaptığı açıklamada, “bu akşam benim için çok güzel bir akşamdı. Nefis bir seyirci, çok sıcak. Tabi ki bu atmosfer, bu duygu hepimize yansıyor müzisyen olarak.O yüzden ben ve müzisyen arkadaşlarım çok keyif aldık.

Seyirciler, Kosovalılara, Priştinelilere de çok çok teşekkür ediyorum. Balkanlarda yaşayan insanlar çok sıcaktır, spontane bir şekilde duygularını ifade ediyorlar. O yüzden benim için burası hiç yabancı değil. Buradaki seyirciyi çok cana yakın ve çok sıcak insanlar olarak gördüm .Onların bu akşamki konserime katkıları çok büyük” şeklinde konuştu.

19 Nisan tarihine kadar sürecek olan Türk Caz Haftası her akşam iki ayrı mekanda ve değişik saatlerde konserlerle devam edecek. Hacettepe Üniversitesi Caz Kompozisyon Bölümü sanatçıları tarafından verilecek konser ve doğaçlama dinletilerine de Kosovalı birer sanatçı da katılacak.

Kosova\'da Türk Caz Haftası Muhteşem Konserle Başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kosova'da Türk Caz Haftası Muhteşem Konserle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dubai'deki Aşırı Yağışlar Hava Trafiğini Etkiledi
    11:07 Dubai'deki Aşırı Yağışlar Hava Trafiğini Etkiledi

    Körfez ülkelerinde yaşanan aşırı yağışlar, Dubai Uluslararası Havaalanı'ndaki hava trafiğinde aksamalara neden oldu. Havalimanı yetkilileri, zorlu koşullar nedeniyle uçuşu olan yolculara gelmemeleri çağrısında bulundu. Ülkede yaşanan su baskınları ve sellerde bir kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Umman'da en şiddetli yağışın yaşandığı son 75 yılda en az 19 kişi hayatını kaybetti. Dubai Havaalanı'na iniş ve kalkış dahil 300 uçuş iptal edildi ve yüzlerce uçuş ertelendi. Dubai'de evler sular altında kaldı, alışveriş merkezleri zarar gördü. Bilim insanları, bölgedeki aşırı yağışların iklim değişikliğiyle bağlantılı olduğunu belirtiyor.

  • Gaziantep'te İslahiye'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı
    10:58 Gaziantep'te İslahiye'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, tarihi eser kaçakçılığı ile mücadele kapsamında İslahiye ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda, izinsiz kazı yaptığı tespit edilen 3 şahsı suçüstü yakaladı. Yakalanan şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Kuzey Kore virüsler, bakteriler ve hastalık yaymak için 'zehirli kalem' silahları üretiyor
    10:56 Kuzey Kore virüsler, bakteriler ve hastalık yaymak için 'zehirli kalem' silahları üretiyor

    ABD istihbaratı, Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-un'un biyolojik savaş programı kapsamında ölümcül virüsler ve bakteriler ürettiğini iddia etti. ABD, Kim Jong-un'un silah cephaneliğine küçük çiçek ve şarbon gibi ölümcül hastalıklar yayabilen mikrop spreyleri ve zehir kalemler eklediğini öne sürdü. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan uzmanlar, bu biyolojik silahların nükleer silahlardan daha tehlikeli olabileceğini belirtiyor.

  • Yakılan Afgan madencinin böbreğine ne oldu? Korkunç şüphe otopside ortaya çıktı
    10:34 Yakılan Afgan madencinin böbreğine ne oldu? Korkunç şüphe otopside ortaya çıktı

    Zonguldak'ta kaçak maden ocağında çalışırken yanmış halde cesedi bulunan Afganistan uyruklu Vezir Mohammed Nourtani'nin otopsi raporunda, mide, sol böbrek, pankreas ve bağırsaklarının tespit edilemediği belirtildi. Nourtani'nin eşi, bir telefon konuşmasında eşine böbreğine karşılık 20 bin dolar teklif edildiğini söylerken ailenin avukatı ise "Bu böbrek ne oldu, nerede? Bu böbrek bulunmadan bir şekilde merdiven altında mı nakli yapıldı, kime yapıldı?" diye sordu.

  • Mersin'de 188 sikke ve 9 obje ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı
    10:14 Mersin'de 188 sikke ve 9 obje ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı

    Mersin'de Yenişehir ve Çamlıyayla ilçelerinde tarihi eser satmak için müşteri arayan 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin üst aramasında ve ikametlerinde 188 sikke ile 9 obje ele geçirildi. Eserler, incelenmek üzere Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Myanmar Devlet İdare Konseyi, Yeni Yıl affıyla 3.000'den fazla mahkumu serbest bıraktı
    09:47 Myanmar Devlet İdare Konseyi, Yeni Yıl affıyla 3.000'den fazla mahkumu serbest bıraktı

    Myanmar Devlet İdare Konseyi, geleneksel Myanmar Yeni Yılı'nın ilk günü olan Çarşamba günü 3.000'den fazla mahkumu affetti. Affın insani kaygılara hitap ederken aynı zamanda Myanmar'ın geleneksel Yeni Yıl Günü'nü kutlamak, halka neşe getirmek ve ilgili ülkelerle olumlu ilişkiler geliştirmek amacıyla çıkarıldığı belirtildi. Konsey ayrıca bazı mahkumların cezalarını altıda bir oranında indirdi.

  • Myanmar Cuntası, Aung San Suu Kyi'yi Ev Hapsine Aldı
    09:45 Myanmar Cuntası, Aung San Suu Kyi'yi Ev Hapsine Aldı

    Myanmar'da askeri cunta, ülkenin devrik lideri Aung San Suu Kyi'nin cezaevinden çıkarılarak ev hapsine alındığını açıkladı. Cunta sözcüsü, önlemin aşırı sıcak nedeniyle alındığını belirtirken, Suu Kyi'nin nereye götürüldüğü hakkında bilgi vermedi. Suu Kyi daha önce de 15 yıl boyunca ev hapsinde tutulmuştu. Myanmar'da yapılan askeri darbenin ardından Suu Kyi ve pek çok yetkili tutuklanmıştı.

  • Mersin'de Tarihi Değeri Olan Objeler ve Sikke Ele Geçirildi
    09:21 Mersin'de Tarihi Değeri Olan Objeler ve Sikke Ele Geçirildi

    Mersin'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Çamlıyayla ve Yenişehir ilçelerinde tarihi eser kaçakçılığı yapan 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin üzerinde ve adreslerinde yapılan aramada, 162 adet sikke, 26 adet tarihi madeni para ve 9 adet tarihi obje ele geçirildi. El konulan eserler, incelenmek üzere Mersin Müze Müdürlüğüne gönderildi.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İsrail ve Hamas Arasında Ateşkes Görüşmeleri Durma Noktasında
    05:52 İsrail ve Hamas Arasında Ateşkes Görüşmeleri Durma Noktasında

    İsrail'in Hamas'ın 7 Ekim saldırıları sonrasında Gazze'ye yönelik yürüttüğü operasyonda ateşkes görüşmeleri durma noktasına geldi. Tarafların bir anlaşmaya varamamalarının nedenleri arasında dil, rehine pazarlıkları ve kuzeye geri dönüş konuları bulunuyor. ABD tarafından sunulan ateşkes önerisi, İsrail ve Hamas tarafından itirazlarla karşılandı. Ancak baskılar ve teşviklerle birlikte tarafların anlaşmaya varması bekleniyor.


Advertisement