Uğur Ö.'yü satış için verdikleri zihnet eşyalarını geri vermemekle suçlayan Tığın çifti, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Babasını çok iyi tanıyorduk. Çok güvenilir biriydi. Biz o mücevherleri borçlanarak almıştık. Yıllarca kredisini ödedik. Kardeşimiz hastalınınca satıp yardım etmek istedik. Uğur Ö. bize, 'Kuyumcuya giderseniz çok kaybınız olur. Ben değerine yakın satarım' dedi. Biz de inandık. Bir yıldır peşinden koşuyoruz. Bu bir yılda bize 4 bin ve 2 bin Euro olmak üzere toplam da 6 bin Euro verdi. Gerisini de ödemek için bizi hep oyaladı. Hakkımızı arıyoruz."
KUYUMCUDA ÇALIŞIYORDU
"Uğur Ö., Frankfurt Münchener Str.'de bir kuyumcuda çalışıyordu. Mücevherlerimizin büyük bölümünün belgeleri var. Bir kısmı da annemizin hatırası. Geçen yıl ağustos ayında verdik. Eylül'de vitrinde gördük. Sonra bizi Noel'de, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde satılacak diye oyaladı. Daha sonra paraya ihtiyacı olduğunu, mücevherleri bunun için kullandığını itiraf etti. Buna rağmen alın terimiz, göz nurumuz mücevherlerimizin karşılığını vermedi. Otuz yıllık emeğin bu şekilde heba olmasına izin vermeyeceğiz."
Uğur Ö. ise "Böyle bir şey yok. Kendileri polise bildirildi. Tarafımdan konu mahkemeye de aktarıldı. Mahkeme devam ederken konu hakkında görüş belirtmek istemiyorum" diyerek suçlamaları reddetti.
Son Dakika › Dünya › Krediyle Aldıkları Mücevherler İçin Kararı Mahkeme Verecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?