Libya'da şiddetli yağışlar sonucu oluşan sel Derna kentini vurdu - Son Dakika
Dünya

Libya'da şiddetli yağışlar sonucu oluşan sel Derna kentini vurdu

Libya\'da şiddetli yağışlar sonucu oluşan sel Derna kentini vurdu

Libya'nın doğusunda meydana gelen şiddetli yağışlar ve barajların çökmesi sonucu Derna kentinde büyük bir sel felaketi yaşandı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, sel sularının hızla ilerleyerek sokaktaki araçları sürüklediği görülüyor. Binlerce can kaybının yaşandığı ülkede, cesetlerin toplu mezarlara gömülmesi çağrısı yapılıyor. Yardım çalışmaları ise altyapı sorunları nedeniyle yavaş ilerliyor.

15.09.2023 15:42  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Libya'da şiddetli yağışlar nedeniyle barajların çökmesi sonucu oluşan selin Derna kentini vurduğu anlar ortaya çıktı.

Libya'nın doğusunda geçtiğimiz hafta sonu etkili olan şiddetli yağışlar ve 2 barajın çökmesi sonucu meydana gelen sel felaketi Derna kentinde büyük yıkıma neden oldu. Bölgedeki barajın çökmesi sonucu şehrin sular altında kaldığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, sel sularının saniyeler içinde hızla ilerlediği ve nehre dönüşen sokaktaki onlarca aracı sürüklediği görülüyor.

"Cesetleri toplu mezarlara gömmeyin"

Binlerce can kaybının yaşandığı ülkede, bulunan cansız bedenler toplu mezarlara gömülmeye başlandı. Birleşmiş Milletler raporuna göre şu ana kadar en az bin kişi toplu mezarlara defnedildi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve birçok uluslararası yardım kuruluşu ise Libyalı yetkililere cesetleri toplu olarak gömmemeleri çağrısında bulundu. DSÖ tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin kimliklerinin kayıt altında tutulduğu mezarlıklara defnedilmesi gerektiği ifade edildi.

Yüzlerce cesedin denize sürüklendiği Derna'da ayrıca enkaz altında kalan birçok kişi olduğu tahmin ediliyor. İş makineleri ile enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü kentte uluslararası sivil toplum kuruluşları da arama kurtarma çalışmalarına katılıyor. Ancak altyapının çökmesi, yolların kapalı olması, elektriğe, suya ve yakıta erişimin olmaması nedeniyle yardım çalışmaları yavaş ilerliyor.

Libya Kızılayı tarafından dün yapılan açıklamada, sel felaketinden en çok etkilenen Derna kentinde can kaybının 11 bin 300'e yükseldiği, 10 bin 100 kişinin ise kayıp olduğu belirtilmişti. - TOBRUK

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Libya'da şiddetli yağışlar sonucu oluşan sel Derna kentini vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement