Lunapark Testinde Facia Yaşandı - Son Dakika
Dünya

Lunapark Testinde Facia Yaşandı

Açılışına az bir süre kalan lunaparkın eğlence aletlerinin testlerinin yapıldığı sırada ihmal sebebiyle feci bir kaza yaşandı.

13.05.2016 14:42  Güncelleme: 15:12

Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinin başkenti Chennai'de bir lunaparkta yaşanan olayda, halk arasında 'balerin' olarak bilinen oyun makinesinin testi sırasında facia yaşandı.

PARKIN AÇILMASINDAN ÖNCE EĞLENCE ALETLERİ TESTLERE SOKULDU

Chennai şehrinin dış mahallerinden olan Tambaram'daki Kishkinta Tema Parkı, geçen sene meydana gelen sel felaketi sebebiyle kapatılmıştı. Tadilata alınan tema parkın yakında tekrar açılışı yapılacağı için lunaparkta bulunan oyun makinelerinin testleri yapılmaya başlandı. Lunapark çalışanları bu denemelerde oyun makinelerine binerek test sürüşlerini gerçekleştirdi. Sıra balerin adlı eğlence makinesinin testine geldiğinde, 28 lunapark çalışanı eğlence aletine bindi.

İÇİNDE 28 ÇALIŞAN BULUNAN BALERİN, AŞIRI AĞIRLIKTAN ÖTÜRÜ DÜŞTÜ

Eğlence aletinin testine katılan çalışanlar bağırarak ve çığlıklar atarak test sürüşüne iştirak etti. Balerinin aşırı ağırlığı kaldıramaması neticesinde, çalışanları taşıyan oyun aleti raylarından çıkarak içindeki 28 personelle birlikte 4,5 metre yükseklikten yere düştü. Yere çakılan oyun aleti üç parçaya bölündü ve lunapark çalışanı 25 yaşındaki Mani adındaki genç ağır şekilde yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç adam tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İŞÇİLERİN UYARISINA RAĞMEN PATRON BİNMELERİ YÖNÜNDE ZORLAMIŞ

India Today'e konuşan 17 yaşındaki Lokesh adlı genç, kendisinin ve iş arkadaşlarının uyarılarına rağmen patronun zorlamasıyla eğlence makinesine bindiklerini kaydetti. Lokesh sözlerinin devamında; "Biz katılmayacağımızı söyledik ama binmemiz konusunda zorlandık. Balerinin iki dönüşünden sonra tuhaf bir ses duyduk. Arkadaşlardan birçoğu çığlık attı ve inmek istedi ama organizatörler devam ettirdi." ifadelerini dile getirdi.

PARK SAHİBİ VE PARK MÜDÜRÜ KAZA SONRASI TUTUKLANDI

Polis, bir kişinin öldüğü, dokuz kişinin de yaralandığı kaza sonrası park sahibi Josh Punnish ve parkın müdürü Shathivelan'ı ihmalle ölüme sebebiyet verme suçlamasıyla tutukladı.


Lunapark Testinde Facia Yaşandı

Son Dakika Dünya Lunapark Testinde Facia Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement