Mali'deki Askeri Darbe - Son Dakika
Dünya

Mali'deki Askeri Darbe

Mali\'deki Askeri Darbe

Mali'de geçen hafta yaptığı askeri darbeyle ülkede yönetimi ele geçiren Yüzbaşı Amadu Haya Sanogo darbenin ardından iptal ettiği eski anayasayı tekrar yürürlüğe koydu.

01.04.2012 16:30

Mali'de geçen hafta yaptığı askeri darbeyle ülkede yönetimi ele geçiren Yüzbaşı Amadu Haya Sanogo darbenin ardından iptal ettiği eski anayasayı tekrar yürürlüğe koydu.

Sanogo, Mali'deki cuntaya yönelik ciddi bir uluslararası baskının oluştuğu bir dönemde yaptığı açıklamayla daha önce feshettiğini ilan ettiği 1992 Mali anayasasını tekrar yürürlüğe koyduğunu belirtti.

Yaptığı açıklamada ülkede özgür ve adil seçimlerin yapılmasını sağlamak amacıyla ulusal bir kongre düzenleyeceğini de duyuran Sanogo buna karşılık, seçimlerin ne zaman yapılacağı ve bu geçiş süresi boyunca cumhurbaşkanı olarak kalmayı sürdürüp sürdürmeyeceği konularına ise açıklık getirmedi.

Gözlemciler Sanogo'nun söz konusu açıklamayı ülkede silahlı mücadele yürüten ayrılıkçı Tuareg militanlarının ülkenin kuzeyindeki tarihi Timbuktu kentine sızmalarının ardından yaptığına dikkati çekiyor.

Mali'de geçen hafta ülkenin başkenti Bamako'da alt rütbeli subaylarca yapılan darbenin yarattığı karışıklıktan faydalanan Tuaregler, önceki gün başkente bin 300 kilometre mesafede Kidal kentini aldıktan sonra dün de ülkenin kuzeydeki en büyük kenti olan, Bamako'ya bin 200 kilometre mesafedeki Gao'yu ele geçirdi.

Timbuktu sakinleri bugün yaptıkları açıklamada, Tuareglerin bugün de Timbuktu'yu kuşatmaya başladıklarını bildirilmişti.

- BAMAKO

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Mali'deki Askeri Darbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement