Manila'da dilenen çocuğun QR kodu uyarısı - Son Dakika
Dünya

Manila'da dilenen çocuğun QR kodu uyarısı

Manila\'da dilenen çocuğun QR kodu uyarısı

Filipinler'in başkenti Manila'da QR kodu kullanarak dilenen bir çocuğun fotoğrafının sosyal medyada yayılması üzerine ülkenin Ulusal Yoksullukla Mücadele Komisyonu (NAPC), suç örgütlerinin sokak çocuklarını insanları dolandırmak için kullanma olasılığı konusunda uyarıda bulundu.

27.05.2023 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİLA, 27 Mayıs (Xinhua) -- Filipinler'in başkenti Manila'da QR kodu kullanarak dilenen bir çocuğun fotoğrafının sosyal medyada yayılması üzerine ülkenin Ulusal Yoksullukla Mücadele Komisyonu (NAPC), suç örgütlerinin sokak çocuklarını insanları dolandırmak için kullanma olasılığı konusunda uyarıda bulundu.

Çocuğa rastlayan bir internet kullanıcısı, dilenciye madeni paraları olmadığını söylediğinde dilenci çocuğun bir QR kodu çıkardığını söyledi. İnternet kullanıcısı, Facebook gönderisinde "İlk başta güldük, bu yüzden QR kodunun çalışıp çalışmadığını kontrol ettik ve gerçekti, Beverly diye birinin adına düzenlenmişti" dedi.

Ulusal Yoksullukla Mücadele Komisyonu Cuma günü, halka yönelik uyarısında bu tezgahın arkasında bir suç örgütünün olabileceğini dile getirdi.

Ulusal Yoksullukla Mücadele Komisyonu başkan yardımcısı Reynaldo Tamayo, yerel bir televizyona yaptığı konuşmasında, "Bu faaliyetlerin arkasında suç örgütleri var. Suç örgütleri bu dilencileri minibüslerle taşıyor, sokaklara yerleştiriyor ve geceleri topluyor" dedi.

Tamayo, sokaklarda dilenen çocukların ebeveynlerinin suçlu olduklarının kanıtlanması halinde para cezası ve en fazla iki yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceklerini söyledi.

Filipin İstatistik Kurumu, Filipinler'in yaklaşık 110 milyonluk nüfusunun yüzde 18,1'inin yoksulluk sınırının altında yaşadığını belirtiyor.

Manila sokaklarındaki dilenciler, Noel tatillerinde oldukça görünür hale geliyor ve bozuk para dilenmek için arabaların camlarını tıklatıyor.

Devletin sosyal yardım dairesi her yıl dilencilere "temel ihtiyaçlar" sağlıyor ve onları sokaklardan uzak tutmaya çalışıyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Manila'da dilenen çocuğun QR kodu uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran Lideri Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Heyetiyle Görüştü
    19:57 İran Lideri Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Heyetiyle Görüştü

    İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale ve beraberindeki heyet ile Tahran'da bir araya geldi. Görüşmede, Gazze'deki durum ve Siyonist rejimin saldırıları ele alındı. Nahhale, Gazze halkının direniş güçleriyle birlikte ABD ve İsrail'in planlarını boşa çıkardığını vurguladı.


Advertisement