Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, İspanya'da Kahraman Gibi Karşılandı - Son Dakika
Dünya

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, İspanya'da Kahraman Gibi Karşılandı

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, İspanya\'da Kahraman Gibi Karşılandı

Askeri darbe yaptıktan sonra seçimlerle Cumhurbaşkanı seçilen Sisi, İspanya'da radikal dincilerle mücadele eden baş kahraman olarak karşılandı.

01.05.2015 10:22  Güncelleme: 13:42

Mısır'da yaşanan askeri darbe sonrasında yapılan seçimlerle Cumhurbaşkanı seçilen Abdullfettah es-Sisi, İspanya'da radikal dincilerle mücadele eden baş kahraman olarak karşılandı.

"RADİKAL DİNCİLERLE MÜCADELE EDEN..."

İspanyol hükümetinin baş davetlisi olarak iki günlük resmi ziyaret için Madrid'e gelen Sisi, Kral Felipe VI ve eşi Letizia tarafından Kraliyet Sarayı'nda kabul edildi.

Resmi karşılamada bir konuşma yapan İspanya Kralı Felipe VI, Sisi'nin 'radikal dincilere karşı mücadele eden önemli bir devlet adamı' olduğunu söyledi.

"MISIR'IN YANINDAYIZ"

Kral Felipe VI Sisi'nin önderliğinde Mısır'ın Ortadoğu'da baş gösteren ve bölgeyi istikrarsızlığa iten köktendincilere verdiği mücadeleye destek verilmesi çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Sisi'nin Libya, Suriye, Yemen ve Filistin'de devam eden savaşın sona erdirilmesi için mükemmel bir aracı olacağını da savunan Kral Felipe VI İspanya'nın medeniyetleri yok eden bu aşırı güçlere karşı hem siyasi hem de ekonomik olarak Mısır'ın yanında olacağını belirtti.

"İNSAN HAKLARINI UMURSAMADILAR"

İspanyol basını ise Mısır'da Sisi'nin iş başına geldikten sonra ülkede artan insan hakları ihlallerine karşı İspanya Kralının ve hükümetin bu konulara değinmemek için özel bir özen gösterdiğine dikkat çekti.

"İHALE KAZANIYORLAR"

İspanya'da yayın yapan gazeteler, Sisi ile birlikte İspanya ve Mısır arasında artan ekonomik ilişkilerin ivme kazandığına işaret ederek İspanyol firmaların bu önemli Ortadoğu ülkesinde milyar avrolara ulaşan önemli ihaleler kazanmaya başladığına vurgu yaptılar. İspanya Kralı ve eşinin Kraliyet Sarayı'nda Sisi'nin onurunda verdiği yemeğe başta Başbakan Mariano Rajoy olmak üzere hükümetten çok sayıda bakanda hazır bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, İspanya'da Kahraman Gibi Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • CEZAYİRLİ MÜMİN: KATİL SİSİ, , PİS İSLAM DÜŞMANI FİRAVUN SOYU, , ATALARINA NE KADAR DA BENZİYOR 15 3 Yanıtla
  • ISLAM DEVLETI: Eğer (gerektiğinde savaşa) çıkmazsanız, (Allah) sizi pek elem verici bir azap ile cezalandırır ve yerinize sizden başka bir kavim getirir; siz (savaşa çıkmamakla) O’na hiçbir zarar veremezsiniz. Allah her şeye kadirdir. (TEVBE suresi 41. ayet) 9 8 Yanıtla
  • AYET: (TEVBE suresi 123. ayet)??? ???????? ????????? ???????? ?????????? ????????? ?????????? ????? ??????????? ????????????? ??????? ???????? ???????????? ????? ?????? ???? ?????????????Ey iman edenler! Kâfirlerden yakınınızda olanlara karşı savaşın ve onlar (savaş anında) sizde bir sertlik bulsunlar. Bilin ki, Allah sakınanlarla beraberdir. Gönder. . . >>> 10 6 Yanıtla
  • CUNDULLAH: (Boşuna) özür dilemeyin; çünkü siz iman ettikten sonra tekrar kâfir oldunuz. Sizden (tevbe eden) bir gurubu bağışlasak bile, bir guruba da suçlu olduklarından dolayı azap edeceğiz. (TEVBE suresi 73. ayet) 12 3 Yanıtla
  • fgdgg: Pislik batı,allah sonunuzu getirecek. 8 5 Yanıtla
  • fgdgg: İcimizden sisi ye hayranlik besleyenler,doktüğü kanda boğulursunuz umarım. 9 2 Yanıtla
  • 99: ZATEN KAHRAMAN. 3 8 Yanıtla
  • 1453 kartalları: ABD VE AVRUPA NIN PETROL İÇİN YALAKALIK YAPACAK HAİNLİGİDE VAR 10 1 Yanıtla
  • MEHMET: AVRUPALILAR VE AMERIKALILAR BIRINI BOS YERE DESTEKLEMEZLER. . . ISLAMA KARSI DURANLARA DAIME HER TÜRLÜ DESTEGI VERMISLERDIR. . . ONLARA GÖRE DARBE ' SUC ' TUR. . AMA KENDI ADAMLARI YAPARSA, ÜSTELIK ISLAMA KARSI YAPILIRSA TABIIKI DE O DARBECILER KAHRAMAN OLARAK KARSILANIR. . . 9 1 Yanıtla
  • Ege-bölgesi: Helal sana sisi 4 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement