İngiltere'nin Avrupa Birliği Bakanı David Lidington, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu tüm aday ülkelere, Rum Dönem Başkanlığı ile yapıcı çalışmalarına devam etmeleri konusunda çağrıda bulundu Türkiye'nin büyük tepki gösterdiği, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin "münhasır ekonomik bölge" uygulamasına İngiltere'den büyük destek geldi.
Londra Yunan Radyosuna (LGR) konuşan, İngiltere'nin Avrupa Birliği Bakanı David Lidington, ülkesinin "münhasır ekonomik bölge" hakkını tanıdığının altını çizdi.
ABHaber'e göre, David Lidington, İngiltere ve diğer AB ülkeleri için faydalı olacak olan Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediklerini söylediği açıklamalarında Türkiye'nin, Rum Dönem Başkanlığı sırasında AB Konseyi ile ilişkileri dondurma kararının farkında olduklarını söyledi.
Bakan, tüm aday ülkeleri, AB başkanlığı ile yapıcı çalışmalarına devam etmeleri konusunda çağrıda bulundu. - Ankara
Son Dakika › Dünya › 'Münhasır Bölge Hakkı Tartışılmaz' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.