NATO Gürcistan'ın Reformlarını Övdü - Son Dakika
Dünya

NATO Gürcistan'ın Reformlarını Övdü

NATO Gürcistan\'ın Reformlarını Övdü

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Gürcistan'ın demokratik reformlar ve Avro-Atlantik değerlerine bağlılığından övgüyle bahsetti.

26.06.2013 18:12

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Gürcistan'ın demokratik reformlar ve Avro-Atlantik değerlerine bağlılığından övgüyle bahsetti.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, iki günlük çalışma ziyareti için geldiği Gürcistan'da, Başbakan Bidzina İvanişvili ile bir araya geldi. İkili, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Gelinen bu noktadan sonra en büyük önceliğin reformların hayata geçirilmeye devam etmesi olduğunu kaydeden Rasmussen, demokrasinin güçlenmesi ve kök salması için bunun gerekli olduğunu anlattı.

Siyasi yelpaze içerisindeki farklı görüşte grupların uyum içinde bir arada yaşayabilmesinin demokrasinin önemli göstergelerinden biri olduğunu dile getiren Rasmussen, hukuk devletinin önemine de vurgu yaptı.

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VURGUSU

NATO-Gürcistan Komisyonu toplantısı için NATO üyesi 28 ülke temsilcisinin yer aldığı toplantıya İvanişli ile birlikte katılan Rasmussen, Gürcistan'ın reform sürecine yardım etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Ekim ayında düzenlenmesi beklenen devlet başkanlığı seçimlerinin "özgür ve adil" geçmesini beklediklerini söyleyen Rasmussen, Gürcistan'ın uluslararası olarak tanınmış sınırları içerisinde, toprak bütünlüğü ve bağımsızlığını desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Rasmussen, bu arada Gürcistan'ın Avro-Atlantik entegrasyonunun tamamlanmasının her iki tarafın da paylaştığı ortak bir hedef olduğunu belirterek, 2008 Bükreş Zirvesi'nde alınan kararların arkasında olduklarını söyledi.

Tiflis'in gerekli şartları karşılaması halinde NATO içerisindeki yerini alacağını ifade eden Rasmussen, Gürcistan'a NATO operasyonlarına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Rasmussen, ilk günkü temasları çerçevesinde ayrıca Dışişleri Bakanı Maya Panjikidze ve Avro-Atlantik Entegrasyon'dan Sorumlu Devlet Bakanı Petriaşvili ile de bir araya geldi. - TİFLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya NATO Gürcistan'ın Reformlarını Övdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement