Nazım Hikmet'in Mezarı Az Daha Yanacaktı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Nazım Hikmet'in Mezarı Az Daha Yanacaktı

Nazım Hikmet\'in Mezarı Az Daha Yanacaktı
16.03.2015 01:20  Güncelleme: 08:39

Nazım Hikmet'in mezarının da bulunduğu ünlüler mezarlığı Novodeviçi Mezarlığı'nın bitişiğindeki manastırda çıkan yangın korkuttu.

Dünyaca ünlü Türk şairi Nazım Hikmet'in mezarının da bulunduğu ünlüler mezarlığı Novodeviçi Mezarlığı'nın bitişiğindeki manastırda yangın çıktı.

29 İTFAİYE ARACI, 113 İFTAİYE ERİ YOĞUN ÇABA SARF ETTİ

Akşam saatlerinde manastırın çan kulesinde başlayan yangını 29 itfaiye aracı ve 113 itfaiye eri söndürmek için yoğun çaba sarf etti. 40 metre yüksekliğindeki kulede bulunan inşaat iskelesi çökerken ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

BİRÇOK ÜNLÜ İSİM BURADA YATIYOR

Novodeviçi Mezarlığı'nda Nazım Hikmet'in mezarına 5 metre mesafede Rusya Federasyonu'nun ilk Devlet Başkanı Boris Yeltsin ve Sovyetler Birliği dönemi ülke lideri Nikita Sergeyeviç Hruşçyov'n yanı sıra bir çok ünlü Rus yazar, asker, spor ve sanat dünyasından yıldız ismi burada yatıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Nazım Hikmet'in Mezarı Az Daha Yanacaktı - Son Dakika


Advertisement