Pakistan Hükümeti, Yüksek Mahkeme'de İfade Verecek - Son Dakika
Dünya

Pakistan Hükümeti, Yüksek Mahkeme'de İfade Verecek

Pakistan Hükümeti, Yüksek Mahkeme\'de İfade Verecek

Pakistan hükümeti, yolsuzluk iddiaları ve 'Memogate' skandalı ile ilgili, Yüksek Mahkeme'de ifade verecek.

16.01.2012 22:58

Pakistan hükümeti, yolsuzluk iddiaları ve 'Memogate' skandalı ile ilgili, Yüksek Mahkeme'de ifade verecek.

Pakistan'da bir süredir, Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari'nin adının karıştığı yolsuzluk iddiaları ve olası bir askeri darbe korkusuna karşı ABD'den yardım istendiğini öne süren "Memogate" belgesi hakkında incelemelerde bulunan Pakistan Yüksek Mahkemesi, Başbakanı Yusuf Rıza Gilani'nin mahkeme kararlarına itaatsizlik ettiğini açıkladı. Gilani'nin 19 Ocak'ta yapılacak olan duruşmaya şahsen katılmasını isteyen Yüksek Mahkeme Gilani'nin yargılanmasının yolunu resmen açmış oldu.

Pakistan Senatosu üyelerinden Syed Zafar Ali Şah, Yüksek Mahkemenin karar verdiği isimlerin 2 ile 6 ay arasında cezalandırılabilineceklerini ve aynı zamanda parlamentodan ihraç edilebileceklerini ifade etti. Hukukçu Shehryaar Han, orduya yakınlığıyla bilinen Yüksek Mahkemeyi kastederek herhangi bir devlet kurumunun anayasaya göre ordudan yardım alabileceğini ifade etti.

Pakistan Müslüman Birligi (PML-N) üyesi Naseer Ahmed ise, kurumların hukuk çerçevesi içinde çalışmasının önemli olduğunu ve henüz Anayasa Mahkemesi veya Yüksek Mahkeme kararlarının uygulanmaya koyulmadığını belirtti.

Öte yandan analistler, hükümetin siyasi krizden çıkabilmek için erken seçime gidebileceğini belirtiyor. - İSLAMABAD

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Pakistan Hükümeti, Yüksek Mahkeme'de İfade Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement