"Patriotlar Az Sayıda Bölgeyi Koruyacak" - Son Dakika
Son Dakika Logo

"Patriotlar Az Sayıda Bölgeyi Koruyacak"

"Patriotlar Az Sayıda Bölgeyi Koruyacak"
04.12.2012 14:05  Güncelleme: 14:11

Boston Globe gazetesine göre, üst düzey bir NATO yetkilisi, Patriotların konuşlandırılması konusunda halen Türkiye'nin 10 bölgesinde incelemelerin yapıldığını söyledi.

Boston Globe gazetesine göre, üst düzey bir NATO yetkilisi, Patriotların konuşlandırılması konusunda halen Türkiye'nin 10 bölgesinde incelemelerin yapıldığını ancak ittifakın elinde bütün bu bölgeleri kapsayacak kadar batarya olmadığı için daha az sayıda bölgenin korunacağını söyledi NATO'nun Patriot füze sistemlerinin, Türkiye'nin istenenden daha az sayıda bölgeye konuşlandırılacağı belirtiliyor.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Boston Globe'nin yer verdiği habere göre, üst düzey bir NATO yetkilisi, ittifakın Türkiye'nin Patriot talebini resmen kabul etmesinin ardından kaç adet Patriot bataryasının konuşlandırılacağı ve ne kadar süre için Türkiye'de tutulacağı yönündeki kararı, ellerinde Patriot füzeleri olan ABD, Almanya ve Hollanda'nın vereceğini söyledi.

Haberde NATO yetkilisinin, halen çoğu Güneydoğu olmak üzere 10 potansiyel bölgede incelemelerin yapıldığını, bu bölgelerin her birinin bir veya birden fazla Patriot bataryasınca savunulabileceğini belirterek "Ancak ittifakın elinde tüm bu bölgeleri kapsayacak kadar füze yok bu nedenden dolayı daha az sayıda bölge korunacak" dediği kaydedildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya 'Patriotlar Az Sayıda Bölgeyi Koruyacak' - Son Dakika


Advertisement