Rusya, ABD'ye ait keşif uçağını engelledi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Dünya

Rusya, ABD'ye ait keşif uçağını engelledi

Rusya, ABD\'ye ait keşif uçağını engelledi
19.09.2023 10:56

Rusya Savunma Bakanlığı, Barents Denizi üzerinde ABD'ye ait P-8A Poseidon keşif uçağını engellemek için bir MiG-31 savaş uçağının havalandığını bildirdi. Rus savaş uçağının yaklaşması üzerine ABD uçağı, Rus sınırından uzaklaştı. Uçuşun uluslararası kurallara uygun olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

MOSKOVA, 19 Eylül (Xinhua) -- Rusya Savunma Bakanlığı, bir MiG-31 tipi savaş uçağının, Barents Denizi üzerinde ABD'ye ait P-8A Poseidon keşif uçağını engellemek için havalandığını bildirdi.

Bakanlıktan Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, Rus hava sahası kontrol sistemi, ülke sınırına yaklaşan bir hava hedefini tespit etti. Bunun üzerine hedefin kimliğini tespit etmek ve sınır ihlalini önlemek üzere bir MiG-31 savaş uçağı havalandı.

Rus savaş uçağının yaklaşması üzerine ABD uçağı, Rus sınırından uzaklaştı.

Bakanlık, uçuşun tarafsız sular üzerinde hava sahasının kullanımına ilişkin uluslararası kurallara tam riayetle gerçekleştirildiğini bildirdi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Rusya, ABD'ye ait keşif uçağını engelledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement