Şaheserin Altında Gizli Bir Portre Var - Son Dakika
Dünya

Şaheserin Altında Gizli Bir Portre Var

Bir Fransız bilim insanı, yansıyan ışık teknolojisi kullanarak Mona Lisa tablosunun altında başka bir portre bulduğu iddiasında. Portredeki, Mona Lisa'nın aksine gülümsemiyor.

08.12.2015 17:51  Güncelleme: 18:19

La Gioconda veya La Joconde olarak da bilinen Mona Lisa, Leonardo da Vinci'nin kavak bir pano üzerine resmedilmiş 16. yüzyıl yağlıboya bir portresidir. Resim Paris'teki Louvre Müzesi'nde Francesco del Giocondo'nun karısı, Lisa Gherardini Portresi başlığı altında sergileniyor. Fransız bilim insanı Pascal Cotte, dünyaca meşhur Mona Lisa tablosunun altında başka bir portre bulduğu iddiasında.

Yansıyan ışık teknolojisi kullanan Cotte, Leonardo Da Vinci'nin şaheserini 10 yıldır analiz ediyor. Şahesere ev sahipliği yapan Paris'teki Louvre Müzesi Cotte'in iddiası hakkında yorum yapmadı.

"MONA LİSA'NIN ALTINDA BİR PORTRE DAHA VAR"

Bilim insanı, Paris merkezli Lumiere Teknoloji'nin kurucu ortaklarından. Lumiere Teknoloji, güzel sanat eserlerinin sayılara dönüştürülmesinde galeriler ve müzelerle yakın işbirliği içinde çalışıyor. İnternet sitelerinde Marc Chagall, Claude Renoir, Pablo Picasso ve Vincent Van Gogh'un eserlerini dijital ortama aktardıkları yazıyor. BBC Louvre Müzesi'nin Cotte'un şaheseri incelemesine izin verdiğini bildiriyor.

"MONA LİSA GİBİ GÜLÜMSEMİYOR"

Saklı portredeki kişi Mona Lisa gibi doğrudan bakmıyor ve gülümsemiyor. Cotte, gizli portreyi şahesere yoğun ışığa tabi tutarak keşfettiği iddiasında. Akabinde bir fotoğraf makinesi ışıkların yansımasını ölçtü. Bu, her boya katmanının ne oluşturduğunu yeniden oluşturmaya imkan verdi. Bu teknik, Katman Büyütme Yöntemi diye biliniyor.

Kaynak: Newsweek.com, Mirren Gidda.

Şaheserin Altında Gizli Bir Portre Var

Son Dakika Dünya Şaheserin Altında Gizli Bir Portre Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Trakya: Bu kadar abartılmazki bir resim yıllardan beri yok şifresi yok gizemi ne arıyorsunuzki altı üstü resim öbür tarafa açılan kapı bile dersiniz yakında tükürem sanatınıza ekmek yine zamlamdı 12 1 Yanıtla
  • ayşe: rastgele bir resim ne kadar büyüttünüz gözünüz de kadın durmuş adamda çizmiş...buna benzer bir ton resim var ortalıkta 8 2 Yanıtla
  • kiro: Muhtesem gozel 2 5 Yanıtla
  • meltem: O dönemde muhteşem ressamlar sadece resimle heykelle ugrasarak müthiş eserler cikarmis öyle ressamlar artik gelmez bu kesin ama günümüzün dunyasi cehenneme dönmüş durumda daha onemli sorunlar var 5 0 Yanıtla
  • neee: ordudakilerin yarısından fazlası gerizekalı 3 0 Yanıtla
  • Akapesever: La herif çiziktirmiş bişiler yüzyıllardır üzerinden gizem üretiyorsunuz hala bıkmadınız. 2 1 Yanıtla
  • d: resimdeki kadina can verene kadar ressama azab olunacaq 1 0 Yanıtla
  • faili mecul: eski dünyada yapılan resimler toprak altından çıkan tarih benim ilgimi cekiyoí 0 0 Yanıtla

Advertisement