Şangay açlıkla mücadele ediyor: Korona nedeniyle evlere kapatılan insanların attığı çığlıklar şoke etti - Son Dakika
Dünya

Şangay açlıkla mücadele ediyor: Korona nedeniyle evlere kapatılan insanların attığı çığlıklar şoke etti

Çin'in, dünyanın en önemli finans merkezlerinden olan şehri Şangay, kentteki vaka sayısı rekor kırınca tekrar karantinaya girdi. Bölgede, koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan sıkı tedbirler ise birçok sorunu beraberinde getirdi. Şangay'ın yeniden karantinaya girmesi ülkede yaşanan açlık sorununu gözler önüne serdi. Gıdaya erişimde zengin-fakir ayrımının söz konusu olduğu ülkede, insanların apartmanlarından çığlıklar attığı duyuldu.

11.04.2022 09:03  Güncelleme: 10:30

Çin'in en büyük ve kalabalık şehirlerinden Şangay, yükselen vaka sayıları sonrası "Yeni Wuhan" olarak kabul ediliyor. 26 milyonu aşkın kişinin yaşadığı kentte, önceki gün 24 bin 943 kişinin Kovid 19 testi pozitif çıktı.

"SIFIR VAKA" POLİTİKASI ÜLKEYİ FELAKETE SÜRÜKLÜYOR

Finans merkezinde "sıfır vaka" politikaları kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, yalnızca sağlık çalışanları, gönüllüler ve teslimat personelleri evlerinden ayrılabiliyor.

Korona nedeniyle kapatılan Şangay'da milyonlar açlığa sürükleniyor! Evlerden çığlıklar yükselmeye başladı

EVLERDEN ÇIĞLIKLAR YÜKSELİYOR

Milyonlarca insanın yaşadığı şehirde uygulanan kapanma açlık sorununun baş göstermesine neden olurken, sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerde apartmanlarından dışarıya adım atamayan insanların isyan çığlıkları yer aldı.

GÜNDE YALNIZCA BİR ÖĞÜN YEMEK

Küresel sağlık güvenliği uzmanı Dr. Eric Feigl-Ding, bölgede açlığın hızla arttığını belirterek çok daha büyük bir trajedi yaşanacağından endişe edildiğini söyledi. Kentte birçok insanın günde bir öğün yemek yediği ifade ediliyor. Bunun yanı sıra karantina öncesi dönemde yemek teslimatı 30 yuana mal olurken, sonrasında teslimat ücretinin 200-300 yuana fırladığı ifade edildi.

Şangay açlıkla mücadele ediyor: Korona nedeniyle evlere kapatılan insanların attığı çığlıklar şoke etti

Son Dakika Dünya Şangay açlıkla mücadele ediyor: Korona nedeniyle evlere kapatılan insanların attığı çığlıklar şoke etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ichten ichten: türkiyedeki açlığın haberini ne zaman yapacaksınız , 13 1 Yanıtla
  • Fatih Bozoglu: Corona ilk çıktığı günlerde de, sözde sokakta titreyerek ölen insanlar falan vardı, şimdiki senaryolarıda bu !! Hükümetler küresel çetenin oyuncağı haline gelmiştir! Yeni Dünya düzeni dedikleri şey insanları istedikleri gibi yöneetip anayasal haklarını ijlal etmek ve tüm otoriteyi tek elde toplamak ! Dümyada sadece tek 1 yönetim istemekteler bunu asla kabul edemeyiz etmemeliyiz ! Yeni Dünya düzenine karşı çıkmazsak sonumuz robotlaşmış insanlar 8 3 Yanıtla

Advertisement