Şenay Akay'dan Diyet Uyarıları - Son Dakika
Dünya

Şenay Akay'dan Diyet Uyarıları

Şenay Akay\'dan Diyet Uyarıları

Ünlü model Şenay Akay, bilinçsiz diyet konusunda herkesi uyardı.

05.07.2012 00:53

Ünlü model Şenay Akay, bilinçsiz diyet konusunda herkesi uyardı.

Tatilini geçirdiği Kıbrıs'ın kendisi için bir ev gibi olduğunu ve Kıbrıs'ta Türkiye birincisi olduktan sonra dünya birincisi olduğunu belirten Şenay Akay, diyet konusunda herkesi uyardı. Diyet yapmadığını fakat sağlıklı ve dikkatli beslendiğini belirten Akay, "Zayıf olmak demek, sağlıklı olmak demek değil. Bunun dengesini kurmanız lazım. 'Kilo vereyim de daha güzel görüneyim' derken hayatınızdan olabilirsiniz. Bu çok önemli bir nokta. Bunu özellikle genç kızlar için söylemek istiyorum" dedi.

Akay, kendisinin 23-24 yaşlarındayken bir diyetisyene başvurduğunu belirterek "Diyetisyene zayıflamak için değil, daha sağlıklı nasıl beslenirim diye gitmiştim. Çok kısa bir zaman sonra, diyetisyenin verdiği beslenme listesinden sonra, kendimi bir anda hastanede buldum ve hipoglisemi teşhisi konuldu bana. Dolayısıyla bayılıp o anda başımı bir yere vurabilirdim, hiçbir zaman bunu fark edemeyebilirdim, bir anda yolun ortasında kalabilirdim diye ben çok panik oldum. Çünkü bir anlık her şey ve şuna karar verdim: Ben her şeyimi kontrol ettirmeliydim, ondan sonra diyetisyene başvurmalıydım" şeklinde konuştu.

Herkesin bünyesinin farklı olduğunu vurgulayan Akay, "Sizin bünyenizde ne almanız gerekiyorsa, nasıl beslenmeniz ve spor yapmanız gerekiyorsa onu yapın. Başkasının yaptığı spor sizin için doğru olmayabilir. Size ait bir beslenme ve spor programıyla çok daha güzel, sağlıklı ve eşsiz gözükebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Akay ayrıca sıkı bir kahvaltının, erken yatıp kalkmanın ve sigara ile alkolden uzak durmanın önemini vurguladı. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Şenay Akay'dan Diyet Uyarıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement