Sisi Din Adamlarına Fetva Hazırlatmış - Son Dakika
Dünya

Sisi Din Adamlarına Fetva Hazırlatmış

Sisi Din Adamlarına Fetva Hazırlatmış

Darbeci Mısır ordusunun katliamlardan sonra çatlak yaşanmasını önlemek için Sisi, din adamlarına video hazırlattığı ortaya çıktı.

27.08.2013 12:26  Güncelleme: 12:34

Mısır'daki askeri yönetimin, darbe karşıtlarına yapılan katliamlardan sonra güvenlik görevlilerini 'rahatlatmak' ve ordu içi bölünmeleri önlemek için din adamlarına 'ölüm fetvası' verdirdiği ortaya çıktı.

"KİM OLURSA OLSUN, ÖLDÜRÜN"

New York Times, bir dizi din adamının 'askere silahla karşı koyanların öldürülmesinin caiz olduğunu' söylediği videoların asker ve polise izlettirildiğini yazdı. Videolardan birinde, 30 yıllık Hüsnü Mübarek yönetiminin müftüsü Ali Cuma yer alıyor. Cuma, "Sizi bölmeye çalışanları, her kim olursa olsun, öldürün" diyor.

Bir diğer videodaysa, Mübarek döneminin camilerden sorumlu yetkililerinden Salim Abdülcelil "Göstericiler Allah'a hakaret etti. Onlar onurlu değil. Darbe diyorlar ama bu insanların isteğiydi. Devletin onları ortadan kaldırmak için gerekli önlemleri alması şart" ifadesini kullanıyor.

"KÜLTÜREL TOPLANTI YAPTIK"

Videoların sosyal medya üzerinden tepki çekmesi üzerine, Mısır ordusu 'dini propaganda' suçlamasını reddetti. Albay Ahmed Ali, "Ayda bir kültürel toplantılar yapıyoruz. Dr. Cuma da daha önce bunlara katılmıştı" dedi. Abdülcelil de sözlerinin çarpıtıldığını savundu.

"FETVA SAVAŞLARI BAŞLADI"

Mısırlı siyaset bilimci Emad Şahin'se , "Ordu içinde itaatsizlik korkusu olduğu gözler önüne serildi. Artık fetva savaşına giriyoruz. Ordu elindeki bütün gücü kullanmak istiyor" yorumunu yaptı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Sisi Din Adamlarına Fetva Hazırlatmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement