Snowden'ın Hayatını Anlatan Film Dünya Prömiyerini Toronto'da Yaptı - Son Dakika
Dünya

Snowden'ın Hayatını Anlatan Film Dünya Prömiyerini Toronto'da Yaptı

Snowden\'ın Hayatını Anlatan Film Dünya Prömiyerini Toronto\'da Yaptı

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) gizli dinleme faaliyetlerini ortaya çıkaran Edward Snowden'ın hayatını konu alan film Toronto Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı.

10.09.2016 20:51

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) gizli dinleme faaliyetlerini ortaya çıkaran Edward Snowden'ın hayatını konu alan film Toronto Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı. Snowden adlı film Amerikan yönetimi tarafından casuslukla suçlandıktan sonra 2013'te ülkeyi terk eden ve sığınma hakkı verilen Rusya'da yaşayan eski Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) analisti Snowden'ın "vatan haini" ilan edilme sürecini anlatıyor.

Tartışmalı filmin ABD'nin kuzeyindeki sinemalarda 16 Eylül'de vizyona girmesi bekleniyor. Snowden'ın yönetmeni Oliver Stone ise filmin gösterime girip girmeyeceği konusunda endişeli: "Bu sizi, neslinizi, her şeyden önce gelecek nesli etkiliyor, mahremiyetinizi ve tüm dünyayı tehdit ediyor. Filmin konusu siber savaşın ötesinde. Siber savaş da kitlesel gözetimin ötesinde, yani elektronik harbin bir diğer türü ve bu çok ciddi."

Dünyanın en prestijli film festivallerinden Toronto Film Festivali'nde ilk kez gösterilen bir diğer film de 'American Pastoral'.

Ünlü oyuncu Ewan McGregor'ın ilk yönetmenlik denemesi olan ve Phillip Roth'un romanından beyaz perdeye uyarlanan film 1960'lı yıllarda yıllarda bir ailenin siyasi kargaşalar yüzünden dağılmasını konu alıyor.

Bu yıl 41'incisi düzenlenen festival 18 Eylül'e kadar devam edecek.

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 10 Eylül 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Snowden'ın Hayatını Anlatan Film Dünya Prömiyerini Toronto'da Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement