Son dakika haberleri: Çin'de canlı hayvanlara eziyet: 5 bin hayvan depoda ölü olarak bulundu - Son Dakika
Dünya

Son dakika haberleri: Çin'de canlı hayvanlara eziyet: 5 bin hayvan depoda ölü olarak bulundu

Son dakika haberleri: Çin\'de canlı hayvanlara eziyet: 5 bin hayvan depoda ölü olarak bulundu

Son dakika habere göre Çin'de tavşan, kedi ve köpek gibi canlı hayvanların bir hafta boyunca depoda aç bırakılarak öldürülmesi tepkilere neden olduÇin'in Henan bölgesindeki Luohe şehrinde bir lojistik tesisinde en az 5 bin evcil hayvan ölü bulundu.

01.10.2020 16:44  Güncelleme: 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'de tavşan, kedi ve köpek gibi canlı hayvanların bir hafta boyunca depoda aç bırakılarak öldürülmesi tepkilere neden oldu

Çin'in Henan bölgesindeki Luohe şehrinde bir lojistik tesisinde en az 5 bin evcil hayvan ölü bulundu. Karton veya metal nakliye kutularında bulunan evcil hayvanların arasında tavşan, guinea pig, kedi ve köpek olduğu ve hayvanların yaklaşık bir hafta boyunca yemeksiz ve susuz bırakıldığı belirtildi. Ölümlere, büyük olasılıkla Çin'in kitlesel yetiştirme endüstrisinin tedarik zincirindeki bir iletişim sorununun neden olduğu ve sadece yüzden fazla hayvanın canlı olarak bulunduğu ifade edildi.

"AÇLIKTAN VE SUSUZLUKTAN ÖLDÜKLERİ ÇOK AÇIKTI"

Hayvan kurtarma grubu 'Utopia'nın kurucusu Hua, karşılaştığı ortamı 'cehennem gibi' diye nitelendirerek, "Tesis zaten ölmüş olan binlerce hayvanla dolu nakliye kutularıyla doluydu. Tüm yer çürümüş beden kokuyordu. Açlıktan ve susuzluktan öldükleri çok açıktı" ifadelerini kullandı. Hua ve beraberindeki 20 gönüllünün yaklaşık 200 tavşan, 50 kedi ve köpek kurtardığı ve bunların kritik durumda olarak veteriner kliniklerine götürüldüğü belirtildi. Çin yasalarının, canlı hayvanların normal ambalajlarda taşınmasını yasakladığı ve Hua'nın, lojistik şirketinin sevkiyatı imzalamayı reddetmesinin ardından hayvanların günlerce depoda terk edilmiş olabileceği tahmin ediliyor.


Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Son dakika haberleri: Çin'de canlı hayvanlara eziyet: 5 bin hayvan depoda ölü olarak bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi
    21:43 Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde yaşadıkları evin kundaklanması sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için evlerinin önünde anma töreni düzenlendi. Törene çevre sakinleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Konuşmalarda olayın aydınlatılması ve ırkçılığın lanetlenmesi istendi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    21:07 Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.


Advertisement