Suriye'de Kaçırılan İranlıların Görüntüsü Yayınlandı - Son Dakika
Dünya

Suriye'de Kaçırılan İranlıların Görüntüsü Yayınlandı

Suriye\'de Kaçırılan İranlıların Görüntüsü Yayınlandı

Dün Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki bir türbeyi ziyaret ederken kaçırılan 48 İranlı, muhaliflerin bugün yayımladığı bir videoda gözüktü.

05.08.2012 14:32

Dün Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki bir türbeyi ziyaret ederken kaçırılan 48 İranlı, muhaliflerin bugün yayımladığı bir videoda gözüktü.

Suriye'de Şiiler için kutsal olan Seyyide Zeynep türbesini ziyaret ederken kaçırılan 48 İranlı, bugün El Bera Tugayı isimli muhalif bir grubun videosunda gözüktü. Görüntüde kaçırılan İranlılar, bir grup silahlı muhalifin kontrolünde oturuyor.

Askeri üniformalı bir muhalif, yaptığı açıklamada "Allah'ın yardımıyla El Bera Tugayı savaşçıları, keşif için gelen 48 İranlı Şabiha'yı yakaladı. Soruşturmamız sırasında bazılarının İran Devrim Muhafızları olduğunu öğrendik. Bunlar da şu subayda bulduğumuz belgeler" ifadesini kullanarak arkasında duran İranlıdan cüzdanını alıp birtakım belgeler gösterdi. Belgeleri kameraya doğru gösteren muhalif asker, "Bu askeri kimlik, bu da silah taşıma izni" dedi.

Ayrıca İran'a seslenen muhalif asker, "İran'ı ve Suriye yönetimini destekleyen herkesi rejimin devrileceğini belirterek uyarıyoruz. İran'ı Suriye'deki bütün varlıklarını hedef alacağımız yönünde uyarıyoruz. Suriye'de çalışan bütün İranlıların kaderi buradakiler gibi olacak; ya tutsağımız olacaklar, ya da ölü" şeklinde konuştu. - ŞAM

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Suriye'de Kaçırılan İranlıların Görüntüsü Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement