
Suudi Arabistan'da Cidde'deki ABD Konsolosluğu yakınlarında intihar saldırısı düzenlendi.
SALDIRGAN ÖLDÜ, 2 POLİS HAFİF YARALANDI
Patlayıcıyı infilak ettiren saldırgan öldü, iki polis de hafif yaralandı. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Mansur el Turki yazılı açıklamasında Suudi güvenlik güçlerinin yerel saatle 02.15 civarında Dr Süleyman Fakıh hastanesi otoparkında bir kişiden şüphelendiğini, güvenlik güçlerinin yaklaşmasıyla aracın içindeki kişinin de üzerindeki bombayı infilak ettirdiğini söyledi.
ABD UYARIDA BULUNDU
ABD Dışişleri Bakanlığı Pazartesi günkü patlamadan haberdar olduklarını ve Suudi Arabistan hükümetinden daha fazla bilgi beklediklerini duyurdu. Bakanlık, konsolosluk çalışanlarının da durumunun iyi olduğunu kaydetti. ABD'nin Suudi Arabistan Büyükelçiliği de ülkedeki Amerikan vatandaşlarının ülke içinde seyahat ederken 'ek önlemler almaları' uyarısında bulundu.
2004 YILINDA DA SALDIRIYA UĞRAMIŞTI
Reuters'a konuşan bir görgü tanığı patlamanın konsolosluğun kontrol noktasından yaklaşık 20 metre mesafade meydana geldiğini söyledi. Saldırı, sahur vakti ve ABD'nin Bağımsızlık Günü 4 Temmuz'dan birkaç saat önce gerçekleşti. ABD'nin Cidde konsolosluğu 2004 yılında da bombalı ve silahlı saldırıya uğramış, 9 kişi ölmüştü.
Son Dakika › Dünya › ABD'nin Cidde Konsolosluğu Yakınlarında İntihar Saldırısı Düzenlendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.