Tarihin ünlüleri günümüze uyarlandı - Son Dakika
Dünya

Tarihin ünlüleri günümüze uyarlandı

Tarihin ünlüleri günümüze uyarlandı

? ABD'li grafik tasarımcısı Becca Saladin, tarihin ünlü figürlerini modern hayata uyarladı.

29.01.2020 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

? ABD'li grafik tasarımcısı Becca Saladin, tarihin ünlü figürlerini modern hayata uyarladı. Grafik tasarımcısının uyarlama eserleri sosyal medyada büyük ilgi gördü.Tarihin önemli kişilerini ve resimleri modern tasarımlara dönüştüren 29 yaşındaki Dallas'lı grafik tasarımcısı Becca Saladin, Mona Lisa tablosundan Jül Sezar'ın büstüne kadar birçok tarihi figürün heykelini ve tablosunu saatlerce inceledi. Gerçek kişilerin yanı sıra Mona Lisa tablosunu da inceleyen Saladin çalışmalarına geçen Şubat ayında başladı. Tarihin ünlü figürlerinin günümüzde yaşasa nasıl görüneceğini hayal ederek ve aslına bağlı kalarak tarihi kişiliklere modern bir görünüm kazandırdı. Becca Saladin, dijital boyama ve photoshop teknikleri uygulayarak modern tablolar hazırladı. Napolyon ve 8'inci Henry'nin resimlerinden esinlenen sanatçı, Kleopatra ve Jül Sezar örneklerinde ise tarihi kişiliklerin büstlerini kullandı. Ünlü İngiliz yazar Jane Austen'den Abraham Lincoln'e kadar birçok tarihi figürleri modernleştirdi.

- Abd

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Tarihin ünlüleri günümüze uyarlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TİKA, Sırbistan'da Ramazan Programı kapsamında 1600 koli gıda dağıttı
    18:29 TİKA, Sırbistan'da Ramazan Programı kapsamında 1600 koli gıda dağıttı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından desteklenen 'Ramazan Programı' kapsamında Sırbistan'ın farklı bölgelerinde 1600 koli gıda maddesi dağıtıldı. Dağıtımın gerçekleştiği Belgrad'ın Zemun semtinde Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy da hazır bulundu. Aksoy, yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, dayanışmanın toplumlar arasında dayanışmayı arttırdığını ifade etti.

  • İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti
    17:47 İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti

    İngiltere'de bir köpek, yaralı sahibiyle birlikte gelgit nedeniyle mahsur kaldı. Sahibiyle birlikte kayalıklarda mahsur kalan köpek, kurtarma ekipleri tarafından bulunmasına rağmen kurtarılamadı. Sahibi helikopterle hastaneye kaldırılırken, köpeğin kurtarılması için Sahil Güvenlik ekipleri görevlendirildi. Ancak köpek tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Olay, birçok kişinin büyük üzüntü duymasına neden oldu.


Advertisement