Titanik neden battı? Titanik gemisinde kaç kişi kurtuldu? Titanik nerede battı? - Son Dakika
Dünya

Titanik neden battı? Titanik gemisinde kaç kişi kurtuldu? Titanik nerede battı?

Titanik neden battı? Titanik gemisinde kaç kişi kurtuldu? Titanik nerede battı?

Titanik, 20. yüzyılın en büyük deniz felaketlerinden birine sahne oldu. Bu muhteşem gemi, ilk yolculuğunda, 15 Nisan 1912 tarihinde bir buzdağına çarparak batmıştır. Binlerce insanın yaşamını yitirdiği bu trajik olay, denizcilik tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Peki, Titanik neden battı? Titanik gemisinde kaç kişi kurtuldu? Titanik nerede battı? İşte detaylar...

01.11.2023 10:38  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Titanik gemisinin batışı, insanlık tarihinin en üzücü deniz kazalarından biri olarak hafızalarda yer etmeye devam ediyor.Bu trajik olayın üzerinden neredeyse yüz yıl geçti, ancak hala ilgi çekmeye ve dersler çıkarmaya devam ediyor. Bugün bile Titanik'in hikayesi ve batışı, insanların denizdeki tehlikelere karşı daha fazla dikkatli ve hazırlıklı olmalarını hatırlatan bir öğüt olarak durmaktadır.Peki, Titanik neden battı? Titanik gemisinde kaç kişi kurtuldu? Titanik nerede battı? Detaylar haberimizde...

TİTANİK GEMİSİ NEREDE BATTI?

15 Nisan 1912'de, Titanik gemisi, Southampton'dan New York'a yol alırken, Kuzey Atlantik Okyanusu'nda buzdağına çarpıp battı.

TİTANİK NASIL BATTI?

Titanik gemisi, 46,000 ton ağırlığında ve yaklaşık 882.9 feet (268 metreye yakın) uzunluğundaydı. O dönemin en büyük ve en lüks yolcu gemisi olarak biliniyordu. Ancak, bu muhteşem gemi, o zamanın teknolojik sınırlamaları ve kötü hava koşulları nedeniyle felakete yol açan bir çarpışmaya maruz kaldı.

TİTANİK GEMİSİNDE KAÇ KİŞİ KURTULDU?

Gemide bulunan 2,224 yolcunun sadece 710'u kurtulmayı başardı. 1,514 kişi bu trajik olayda hayatını kaybetti.

TİTANİK NEREDE BATTI?

Titanik'in batış yeri, Kuzey Atlantik Okyanusu'nda Newfoundland açıklarındaki 41.43 enlem derecesi ve -50.41 boylam derecesindeki koordinatlar olarak bilinir. Bu nokta, Titanik'in denizin derinliklerine gömüldüğü yere işaret eder.

Çiğdem Sidar Ceylan
Sondakika.com - Dünya

Son Dakika Dünya Titanik neden battı? Titanik gemisinde kaç kişi kurtuldu? Titanik nerede battı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement