Suriye basını Türkiye'nin sınır bölgelerinde hızla konuşlandığını öne sürdü - Son Dakika
Dünya

Suriye basını Türkiye'nin sınır bölgelerinde hızla konuşlandığını öne sürdü

Türkiye'nin Suriye ile olası görüşme ihtimali konuşulurken Suriye resmi ajansı SANA, Türkiye'nin sınıra yakın bölgelerde çok sayıda Türk İHA'sı görüldüğünü, Türkiye'nin Haseke, Rakka ve Halep'teki sınır bölgelerinde hızla konuşlandığını iddia etti.

17.08.2022 11:25  Güncelleme: 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

26 Mayıs'ta gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) sonuç bildirgesinde "Güney sınırlarımızda icra edilen ve edilecek harekatların komşularımızın toprak bütünlüğünü hedef almadığı, milli güvenlik ihtiyacının gereği olduğu belirtilmiştir" ifadeleriyle Suriye'ye yeni bir askeri harekatın sinyali verilmişti.

ERDOĞAN: TERÖR YUVALARINI TEMİZLEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konu üzerinde birçok kez mesaj vererek, "30 kilometre derinliğinde güvenli hat kuracağız, terör örgütünün yuvalandığı bölgeleri temizleyeceğiz. Güney sınırımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bir hat kurma kararımız bakidir." demişti.

HALKA DIŞARI ÇIKMAMA UYARISI

Bu gelişmelerin ardından sınırda hareketlilik artarken Suriye'nin resmi haber ajansı SANA; Halep kırsalında Cerablus kentine komşu sınır kentlerdeki camilerde hoparlörlerle vatandaşlara uyarılarda bulunarak halkın dışarı çıkmaması konusunda uyarı yapıldığını yazdı.

TÜRKİYE ÜÇ BÖLGEDE KONUŞLANDI İDDİASI

SANA'ya konuşan yerel kaynaklar ise sınıra yakın bölgelerinde çok sayıda Türk İHA'sı görüldüğünü, Türkiye'nin Haseke, Rakka ve Halep'teki sınır bölgelerinde hızla konuşlandığını belirtti.

Suriye basını Türkiye\'nin sınır bölgelerinde hızla konuşlandığını öne sürdü

Son Dakika Dünya Suriye basını Türkiye'nin sınır bölgelerinde hızla konuşlandığını öne sürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement