Viyana'da Cemevine Yardım Gecesi - Son Dakika
Dünya

Viyana'da Cemevine Yardım Gecesi

Viyana\'da Cemevine Yardım Gecesi

Viyana Alevi Kültür Birliği yılardan bu yana inşaatı yarım kalan cemevini tamamlamak için yardım gecesi düzenliyor.

28.01.2013 12:34

Viyana Alevi Kültür Birliği yılardan bu yana inşaatı yarım kalan cemevini tamamlamak için yardım gecesi düzenliyor. Avusturya'da inşaat malzemelerinin pahalı olması ve derneğin üyelerinden topladığı aidatların yeterli olmaması nedeniyle cemevi bir türlü bitirilemiyor.

Temeli 2007 yılında atılan cemevinin para sorunu nedeniyle yarım kalmasına çok üzüldüklerini belirten Viyana Alevi Kültür Birliği Başkanı Hasan Ayık, şöyle dedi:

"Duyarlı vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz. Yönetim kurulu olarak 2 Şubat 2013 tarihinde büyü bir yardım gecesi düzenlemeye karar verdik. Türkiye ve Avrupa'dan gelecek çok sayıda sanatçımızın konserler vereceği gecemizden elde edeceğimiz gelir ve yardımlarla inşaatımızın yarım kalan kısmını tamamlamak arzusundayız."

Yönetim Kurulu üyeleri Mahmut Gülfırat, Rıza Çetinkaya, Gülsüm Gülfırat, Şahin Sözeri, Şevki Ağıl ve Aslan Gülmez Avusturya ve Avrupa'nın diğer ülkelerinde yaşayan Alevilere seslenerek, "İbadethanemizi bir an önce tamamlayabilmemiz için 2 Şubat 2013 tarihinde 23.Bölgedeki Mozaik Düğün Salonunda yapılacak yardım gecesine bekliyoruz" çağrıda bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Viyana'da Cemevine Yardım Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement