Yakından Fotoğraf Çekmeye Çalışırken Filin Altında Kalan Alman Turist Öldü - Son Dakika
Son Dakika Logo
BBC

Yakından Fotoğraf Çekmeye Çalışırken Filin Altında Kalan Alman Turist Öldü

28.09.2018 09:56  Güncelleme: 10:03

Zimbabve'de Mana Pools Ulusal Parkı'ndaki safari sırasında fotoğrafını yakından çekmeye çalıştığı filin altında kalan Alman turist, korkunç şekilde can verdi.

Zimbabve'de 49 yaşındaki bir Alman turist, yakından fotoğrafını çekmeye çalıştığı filin altında kalarak öldü.

Olay, Mana Pools Ulusal Parkı'ndaki safari sırasında Çarşamba günü meydana geldi. Park yetkililerine göre, bir grup turisti taşıyan araç, fil sürüsüyle karşılaştı.

ADINI AÇIKLAMADILAR

Adı açıklanmayan Alman turist, araçtan inerek fillerin fotoğrafını çekmeye çalıştı. Kadın, ürken fillerden biri tarafından ezilerek yaralandı. Hastaneye kaldırılan kadının ertesi gün öldüğü açıklandı.

Yakından Fotoğraf Çekmeye Çalışırken Filin Altında Kalan Alman Turist Öldü

"TURİSTLERİ UYARIYORUZ"

Tinashe Farawo adlı bir park yetkilisi, turistleri her zaman hayvanlara fazla yaklaşmamaları konusunda uyardıklarını söyledi.

BENZER OLAYLAR SIK SIK YAŞANIYOR

2017'de Victoria Şelaleri'ndeki bir turistik tesiste ehlileştirilen Mbanje adlı bir fil, tur rehberini öldürmüştü. Hayvan olayın ardından öldürülmüştü. Yine aynı yıl, fotoğraflarını çekmek için filleri ürküterek açık alana çekmeye çalışan bir kişi hayatını kaybetmişti. Zimbabve, Botsvana'nın ardından Afrikadaki en büyük fil nüfusuna sahip ikinci ülke.

2016'da yapılan sayıma göre ülkede en az 82,304 fil yaşıyor.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Yakından Fotoğraf Çekmeye Çalışırken Filin Altında Kalan Alman Turist Öldü - Son Dakika

BBC

Advertisement