Yaprak Sararak Oğlunun Tedavisi İçin Uğraşan Antalyalı Anneye, Danimarkalı Türklerden Yardım - Son Dakika
Dünya

Yaprak Sararak Oğlunun Tedavisi İçin Uğraşan Antalyalı Anneye, Danimarkalı Türklerden Yardım

Yaprak Sararak Oğlunun Tedavisi İçin Uğraşan Antalyalı Anneye, Danimarkalı Türklerden Yardım

Serebral Palsi hastası oğluyla yalnız yaşayan ve oğlunun tedavisini ve geçimini sağlamak için evinde yaprak sarması yapıp satan anne Semra Sönmez’e, Danimarka’da yaşayan ve çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu 115 kişi 20 bin TL yardımda bulundu.

15.06.2017 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serebral Palsi hastası oğluyla yalnız yaşayan ve oğlunun tedavisini ve geçimini sağlamak için evinde yaprak sarması yapıp satan anne Semra Sönmez'e, Danimarka'da yaşayan ve çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu 115 kişi 20 bin TL yardımda bulundu.

Gazeteci Sadi Tekelioğlu'nun kişisel olarak başlattığı ve Ayşegül Sezgin Öztufan'ın da Jutland'dan katılarak desteklediği kampanyada toplanan 20 bin TL anne Semra Sönmez'e teslim edildi. Daha önce evlere temizliğe giderek geçimini sağlayan ve yanında 8 yaşındaki oğlu Mehmet Sönmez'i de götüren Semra Sönmez, oğlunun geçirdiği bazı ameliyatlar sonrası kendisini dışarı çıkaramayınca evde yaprak sarması yaparak oğluna bakmaya başladı. Bu durumu Twitter üzerinden duyuran anne Türkiye gündemine oturmuştu.

Danimarka formasını hemen giydi

Antalyalı anne Semra Sönmez'in durumunu Facebook'ta duyurmasının ardından Danimarka'da yaşayan 115 kişiden sağlanan toplam 36.800 Kron (yaklaşık 20 bin TL) Semra Sönmez'in hesabına aktarıldı ve banka dekontu kendisine teslim edildi.

Ziyaret esnasında Danimarka'nın ünlü spor giyim firması Hummel tarafından Mehmet'e hediye edilen Danimarka Milli Takım forması da teslim edildi. Ziyaret başında formayı giyen Mehmet ve annesi mutluluklarını gizleyemediler. Semra Sönmez, yer yer gözyaşları içinde yapılan yardımdan duyduğu mutluluğu dile getirdi ve bu yardımın Mehmet'in önümüzdeki 10 aylık tedavi masraflarını karşılayacağını söyledi.

"Doğduğunda 510 gramdı"

Mehmet'in 21 aylık doğduğunu kaydeden anne Sönmez, oğlunun doğduğunda 510 gram olduğunu ve doğumunun ardından 5 ay yoğun bakımda kaldığını ifade etti. Hastaneden çıktıktan sonra oğlunun gelişiminin olması gerektiği gibi olmadığını farkettiğini sözlerine ekleyen hemşire Sönmez, oğlunun teşhisini kendisinin koyduğunu anlattı. Anne Sönmez, oğlunun küçüklüğünde epilepsi (Sara) nöbetleri de geçirdiğini ve ilaç tedavisiyle artık sara nöbeti geçirmediğini belirtti.

Anne Sönmez, oğlunun iyileşerek, 1.5 yıl içinde ayağa kalkacağına ve diğer çocuklar gibi koşup oynayacağına inandığını dile getirdi.

Hesabına beklemediği miktarda para yatırıldığını gören ve bunun yanlışlıkla yatırılmış para olabileceğini düşündüğünü söyleyen anne Sönmez, paranın Danimarka'da yaşayan yardımseverler tarafından kendisine iletildiğini öğrenince gözyaşlarına hakim olamadı.

Yaprak sarması ikram etti

Yurt dışında yaşayan ve yardımda bulunmak isteyenlere dolma göndermenin imkansız olduğunu söyleyen Semra Sönmez yardımı kendisine ileten Sadi Tekelioğlu'na yaprak sarması ikram etti. Sönmez kendisine yardım gönderenlere hitaben bir de video kaydıyla teşekkür etti. - KOPENHAG

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Yaprak Sararak Oğlunun Tedavisi İçin Uğraşan Antalyalı Anneye, Danimarkalı Türklerden Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement