York Düşesi ile Tartışmalı Belgeseli Çeken Rogers: "Türkiye Utanmalı" - Son Dakika
Dünya

York Düşesi ile Tartışmalı Belgeseli Çeken Rogers: "Türkiye Utanmalı"

York Düşesi ile Tartışmalı Belgeseli Çeken Rogers: "Türkiye Utanmalı"

BBC sunucusu Chris Rogers, Türkiye'de hakkında dava açılan York Düşesi Sarah Ferguson'u savunurken, Türkiye'yi sert bir dille eleştirdi York Düşesi Sarah Ferguson ile birlikte 2008'de Türkiye'ye gelip gizlice belgesel çeken takımda yer alan BBC...

13.01.2012 14:23

BBC sunucusu Chris Rogers, Türkiye'de hakkında dava açılan York Düşesi Sarah Ferguson'u savunurken, Türkiye'yi sert bir dille eleştirdi York Düşesi Sarah Ferguson ile birlikte 2008'de Türkiye'ye gelip gizlice belgesel çeken takımda yer alan BBC sunucusu Chris Rogers, düşesi savunurken Türkiye'yi sert dille eleştirdi. Rogers, "Türkiye'nin bu sorunu çözmek, dürüst olmak yerine bu mesajı getireni vurmaya karar vermesi utanç verici" dedi. Türkiye'nin düşese dava açarak aslında gazetecileri caydırmak istediğini iddia eden Rogers, Türkiye'nin "Eğer sen ülkemde gerçekleri ortaya koymak istiyorsan bunun bir bedeli var" mesajı gönderdiğini savundu.

BBC sunucusu Chris Rogers, BBC'de yayınlanan bir programda bu konuya ilişkin soruları yanıtlarken, benzer bir belgeselin 2006'da AB üyesi olan Romanya'da da çekildiğini ve düşesin bu belgeselden çok etkilenerek, Türkiye'de de benzer bir belgesel çekmek istediğini söylediğini belirterek, AB'ye üye olmak isteyen Türkiye'nin insan hakları sicilini düzeltmek zorunda olduğunu savundu.

Belgeseldeki görüntülerin şok ettiğini vurgulayan Rogers, "Çocuklar çok aç, bir deri bir kemik, yırtık kıyafetler içinde, kirli. Yüzlerce çocuk bir yetimhanede değil de sanki depo gibi tanımlanabilecek bir yerdeler" dedi.

Chris Rogers, düşese karşı bu suçlamaları yaparken adil olmak gerektiğini, düşesin amacının belgeseldeki duruma son vererek onlar için para toplamak olduğunu savunarak, bazen gerçekleri söylemenin, göstermenin tek yolunun gizli olarak çekilen filmler olduğunu, kamunun da AB'ye girmek isteyen Türkiye'de neler olduğunu, gerçekleri bilmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Türkiye'de belgeseli çekerken çocukların özel hayatı konusunda çok dikkatli olduklarını da ileri süren Rogers, Türkiye'de bir çocuğun özel hayatı ihlal edildi diye kızgın olduğunu sanmadığını ileri sürdü.

"Türkiye'nin bu sorunu çözmek, dürüst olmak yerine bu mesajı getireni vurmaya karar vermesi utanç verici" diyen Chris Rogers, Türkiye'nin düşese dava açarak benzer haberleri yapan gazetecileri caydırmak istediğini ve "Eğer sen ülkemde gerçekleri ortaya koymak istiyorsan bunun bir bedeli var" mesajı gönderdiğini iddia etti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya York Düşesi ile Tartışmalı Belgeseli Çeken Rogers: 'Türkiye Utanmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement