Brunei'de Türkçe zorunlu yabancı dil dersi olarak müfredata girdi - Son Dakika
Eğitim

Brunei'de Türkçe zorunlu yabancı dil dersi olarak müfredata girdi

Brunei\'de Türkçe zorunlu yabancı dil dersi olarak müfredata girdi

Brunei'nin başkenti Bandar Seri Begavan'daki bir üniversitede Türkçe "zorunlu yabancı dil" dersi olarak müfredata girdi. Türkiye'nin Bandar Seri Begavan Büyükelçisi Prof. Dr. Hamit Ersoy, Türkçe derslerinin ulusal medyada geniş yankı bulduğunu belirterek, üniversitelerde ve Başbakanlık bürokratları dahil çok geniş bir yelpazede Türkçe dersleri vermeye başladıklarını açıkladı. Sultan Şerif Ali İslam Üniversitesi'nde Türkçe'nin "zorunlu yabancı dil" dersi olarak müfredata girdiği ve yakın zamanda Brunei Teknoloji Üniversitesi ve Brunei Darusselam Üniversitesi'nde "seçmeli ders" olarak okutulacağı bildirildi. Yunus Emre Enstitüsü'nden yapılan açıklamada da Türkçe'nin, Brunei'de talep edilen diller arasındaki konumunun her geçen gün sağlamlaştığı vurgulandı.

22.06.2023 22:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brunei'nin başkenti Bandar Seri Begavan'daki bir üniversitede Türkçe "zorunlu yabancı dil" dersi olarak müfredata girdi.

Türkiye'nin Bandar Seri Begavan Büyükelçisi Prof. Dr. Hamit Ersoy, AA'ya yaptığı yazılı açıklamada, 2022'de eşi Lale Ersoy'un gönüllü olarak başlattığı Türkçe derslerinin ulusal medyada geniş yankı bulduğunu belirtti.

Bunun üzerine büyükelçiliğe talep yağdığını ve taleplerin karşılıksız bırakılmadığını aktaran Ersoy, "Önce üniversitelerde daha sonra ise Başbakanlık bürokratları dahil çok geniş bir yelpazede Türkçe dersleri vermeye başladık." ifadesini kullandı.

Ersoy, Sultan Şerif Ali İslam Üniversitesi'nde (UNISSA) Türkçe'nin "zorunlu yabancı dil" dersi olarak müfredata girdiğini ve 26 Temmuz'da başlayacak olan yeni akademik yılda okutulacağını duyurdu.

"Böylece üniversitenin birinci ve ikinci sınıflarında her yıl 200 öğrenci 8 ayrı sınıfta Türkçe dersleri alıyor olacak." ifadesini kullanan Ersoy, yakın zamanda Türkçe'nin Brunei Teknoloji Üniversitesi (UTB) ve Brunei Darusselam Üniversitesi'nde (UBD) "seçmeli ders" olarak okutulacağını bildirdi.

Brunei'de eğitim diplomasisi hız kazanıyor

Yunus Emre Enstitüsü'nden (YEE) yapılan açıklamada da 2022'den itibaren Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği ve YEE Kuala Lumpur temsilciliği tarafından eş güdüm halinde yürütülen eğitim diplomasisi atılımlarının hayata geçirilmeye devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, Türkçe'nin, Brunei'de talep edilen diller arasındaki konumunun her geçen gün sağlamlaştığı vurgulandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Brunei'de Türkçe zorunlu yabancı dil dersi olarak müfredata girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement