İhlas Vakfı Türk Dünyası Koordinatörü Kastamonu'da Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Eğitim

İhlas Vakfı Türk Dünyası Koordinatörü Kastamonu'da Öğrencilerle Buluştu

İhlas Vakfı Türk Dünyası Koordinatörü Kastamonu\'da Öğrencilerle Buluştu

Kastamonu'da faaliyet gösteren İhlas Vakfı Sıla Erkek Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen konferansta, İhlas Vakfı Türk Dünyası Koordinatörü Numan Aydoğan Ünal, öğrencilere din, tarih ve dil konularında önemli bilgiler verdi.

22.11.2023 15:06  Güncelleme: 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da üniversite eğitimi gören öğrenciler ile bir araya gelen İhlas Vakfı Türk Dünyası Koordinatörü Numan Aydoğan Ünal, birçok konuda önemli bilgiler verdi.

Kastamonu'da faaliyet gösteren İhlas Vakfı Sıla Erkek Öğrenci Yurdu, yurtta ikamet eden üniversiteli gençlere yönelik bir konferans gerçekleştirdi. "Dinimiz, Tarihimiz ve Dilimiz" konulu konferansa konuşmacı olarak uzun yıllar boyunca Türk Dünyasında görev yapan İhlas Vakfı Türk Dünyası Koordinatörü Numan Aydoğan Ünal katıldı. Konferansta konuşan Ünal, İslam tarihi ile ilgili öğrencilere önemli bilgiler verdi.

Öğrencilerde tavsiyelerde bulunan Ünal, "Öncelikle dünyanın en huzurlu ülkesi Türkiye. Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birisi de Kastamonu. Kastamonu'nun nadide öğrenci yurdu. Sıla'da bulunduğunuz için çok şanslısınız. Bu nimetlere şükür için çok çalışmak, iyi arkadaşlar seçmek, iyilikte öne çıkmalısınız. Dinimize, tarihimize, dilimize sahip çıkmalıyız. Düşmanlarımız bu değerlerimizi tahrip etmek için çok uğraşmaktadır. Bu oyunları bozmak ve huzuru sağlamak için topyekun Türk dünyası ve İslam aleminin ümidi Türkiye'dir. Yani sizlersinizdir" dedi.

Türklerin 10 asır boyunca İslam'a hizmet ettiğini belirten Ünal, "Emeviler ve Abbasiler ile dört asır geçtikten sonra İslam'ın bayrağını Türkler teslim aldı. Türklerin İslam'a hizmeti 10 asrı tamamladı. Bugün de ümit Türkiye'dedir" diye konuştu.

Konferansın sonunda Türkçede türetilen uydurukça kelimelerle ilgili örnekler veren Ünal, "Temel kaynaklarımızı okuyamaz, anlayamaz hale geldi. Halbuki dil vatandır" şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda, katılımcılara "Türkçe-Uydurukça Sözlük" hediye edildi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Eğitim İhlas Vakfı Türk Dünyası Koordinatörü Kastamonu'da Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement