Sbs'de Ek Puan Kimlere Verilecek? - Son Dakika
Eğitim

Sbs'de Ek Puan Kimlere Verilecek?

Sbs\'de Ek Puan Kimlere Verilecek?

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından önümüzdeki hafta sonu yapılacak SBS öncesi dikkat edilmesi gereken konularda öğrenciler uyarıldı.

05.06.2013 14:00

MEB'in açıklamasında yer alan bir konu da ek puanlar.

2010-2011 öğretim yılında 6. sınıf öğrencilerini kapsayacak şekilde uygulamaya giren "Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistemle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci Yerleştirme Yönergesi" kapsamında, TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavları ile proje yarışmalarında, ulusal elemelerden geçtikten sonra Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanmış olan öğrencilere, katıldıkları yılın yıl sonu başarı puanlarına belirlenen oranda ek puan verilecek.

Öğrencilerin, uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavları ile proje yarışmalarına katıldıkları yıla ait yıl sonu başarı puanına, yıl sonu başarı puanının, altın madalya alan veya birinci olanlar için yüzde 10'u, gümüş madalya alan veya ikinci olanlar için yüzde 9'u, bronz madalya alan veya üçüncü olanlar için yüzde 8'i, bu etkinliklere katılanlar için de yüzde 7'si oranında ek puan eklenecek.

SBS sonuçları 12 Temmuz'da, PYBS sonuçları 16 Temmuz'da açıklanacak.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Sbs'de Ek Puan Kimlere Verilecek? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement