Türklerin Göçü Tasarımlara Yansıdı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türklerin Göçü Tasarımlara Yansıdı

Türklerin Göçü Tasarımlara Yansıdı
24.06.2013 14:01

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı öğrencileri Mezuniyet Projeleri ile büyük beğeni topladı. Damgaların Göçü Defilesi, Büyükçekmece'de bulunan Kervansaray'da yapıldı.

Asya'nın yüksek dağlık bölgelerinde Türklerin kayalara çizdiği resimler, tarih öncesinden bugüne bıraktıkları izler, Moda ve Tekstil Tasarımı öğrencilerine ilham kaynağı oldu. 2012-2013 eğitim öğretim yılının sonunda mezun olmaya hazırlanan İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri mezuniyet projesi olarak Damgaların Göçü Koleksiyonunu hazırladılar.

Servet Somuncuoğlu'nun, Sibirya ve Orta Asya coğrafyasını gezerek kaya resimlerini incelemesi sonucunda ortaya çıkan "Sibirya'dan Anadolu'ya Damgalar" projesini kaynak alan öğrenciler tasarımlarını "Sibirya'dan Anadolu'ya Taştaki Türkler" kitabındaki motiflerden esinlenerek giysilere uyarladırlar.

Hazırlanan tasarımların sergilendiği gece 41 öğrenci tarafından hazırlanan defile ile devam etti. Mezuniyet projesine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın'da katıldı.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Türklerin Göçü Tasarımlara Yansıdı - Son Dakika


Advertisement